Ζούκερμπεργκ: Γιατί επιστρατεύει τον πρώην καθηγητή του, Άντριου Μπόσγουορθ για το Facebook!

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2021

Η Facebook δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα, όπως της αποδίδουν δημοσιεύματα από τη Wall Street Journal, που επηρεάζουν άμεσα τους χρήστες της, ωστόσο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται να επιστρατεύσει… το «βαρύ πυροβολικό»!

Συγκεκριμένα η Facebook κατηγορείται πως ενώ γνωρίζει τον αντίκτυπο που έχει το Instagram στην ψυχική υγεία ιδίως των εφήβων κοριτσιών, επιλέγει να μην κάνει τίποτα ουσιαστικό για επιλύσει το πρόβλημα.

Κάνει επίσης τα «στραβά μάτια» σε περίπου 6 εκατομμύρια «υψηλού προφίλ» χρήστες της που παρά το γεγονός πως παραβίασαν επανειλημμένα τους κανόνες της πλατφόρμας, εκείνη όπως αποκαλύφθηκε έχει αποφασίσει να τους απαλλάξει από τις συνέπειες των πράξεων αυτών μέσω ενός οργανωμένου και μυστικού συστήματος.

Οι ξαφνικές αποχωρήσεις και οι ανακατατάξεις

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές και ανακατατάξεις της εταιρείας του. Ο επικεφαλής τεχνολογίας, Μάικ Σρόπφερ, CTO από το 2013, πρόκειται να παραιτηθεί στο επόμενο έτος.

Ήταν εκείνος που επέβλεπε το έργο του κοινωνικού δικτύου στην τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα και το blockchain.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη αποχώρηση από την εταιρεία τεχνολογίας εδώ και χρόνια. Ο Ζούκερμπεργκ ετοιμάζει για τη θέση του CTO ένα άλλο σημαντικό στέλεχος της Facebook, τον πρώην καθηγητή του Χάρβαρντ, Άντριου Μπόσγουορθ.

Ο Μπόσγουορθ ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας για τη Microsoft ως προγραμματιστής στο Microsoft Visio. Το 2006 η Facebook έψαχνε έναν υπάλληλο με προϋπηρεσία στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Μπόσγουορθ εντάχθηκε στο δυναμικό της Facebook, τον Ιανουάριο και ήταν ένας από τους πρώτους 15 μηχανικούς της εταιρείας.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2006, κυκλοφόρησε το News Feed, την αρχική σελίδα της Facebook. To news feed αποφασίστηκε να εστιάσει στις ειδήσεις της επικαιρότητας και όχι στις δημοσιεύσεις των χρηστών σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Ο Ζούκερμπεργκ τοποθέτησε τον Μπόσγουορθ σε ακόμη έναν ρόλο κλειδί την ανάπτυξη των διαφημιστικών προϊόντων της εταιρείας και κατάφερε να τον μετατρέψει στον πιο επιτυχημένο τομέα με αξία που έφτασε τα σχεδόν 27 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2016.

Στις 18 Ιουνίου 2016, κοινοποίησε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο μήνυμα στους εργαζομένους της εταιρείας. Με αφορμή τη δολοφονία ενός 28χρονου άνδρα στο Σικάγο η οποία προβλήθηκε live στο Facebook, παραδέχτηκε με λίγα λόγια ότι η ηγεσία της Facebook αντιλαμβανόταν τους φυσικούς και κοινωνικούς κινδύνους που ενέχουν τα προϊόντα της πλατφόρμας αλλά πάνω από όλα έβαζε την ανάπτυξη της εταιρείας ακόμα και αν η ανάπτυξή αυτή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολίτες. Πολλοί τότε ήταν εκείνοι που τον κατηγόρησαν για αυτές του τις απόψεις. Σύντομα όμως, πήρε πίσω τα λεγόμενά του ζητώντας συγγνώμη.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει αναδιοργανώσει και επαναπροσδιορίσει τη μονάδα υλικού της Facebook, η οποία τώρα ονομάζεται Facebook Reality Labs. Η εταιρεία διαθέτει πλέον, μια μεγάλη ποικιλία από gadgets στην αγορά. Ενδεικτικά παραδείγματα, τα ακουστικά Oculus Quest, τα Portal, Portal Go, Portal+ καθώς και οι συσκευές τηλεοπτικών κλήσεων Portal TV αλλά και τα έξυπνα γυαλιά που θα κατασκευάζονται από κοινού με την Luxottica και ονομάζονται Ray-Ban Stories. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απόψεις για τον Μπόσγουορθ διίστανται. Ορισμένοι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια διχαστική προσωπικότητα με σκληρές πολλές φορές απόψεις ενώ άλλοι βλέπουν στο πρόσωπό του, έναν παθιασμένο ηγέτη που εργάζεται σκληρά για να πετύχει η Facebook.

Πηγή: Protothema.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.