Ζούκας: «O Ερντογάν άνοιξε τις πόρτες για να καθηλώσει την Ελλάδα»

Metrosport Team03 Μαρτίου 2020

Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και επίτιμος διοικητής Γ΄Σώματος Στρατού, Ιωάννης Ζούκας φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» όπου μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα της επιστράτευσης τονίζοντας πως την συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Το μεταναστευτικό ήταν τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τις πόρτες και να βοηθήσει τους μετανάστες και πρόσφυγες να φύγουν από την Τουρκία ενώ γνώριζε ότι δε θα μπορούσε να τους προωθήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πάρθηκε για να καθηλώσει τη χώρα μας. Η χώρα μας αναγκάστηκε για πρώτη φορά να πάρει σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή.

Τα 212 χιλιόμετρα της συνοριακής γραμμής δεν είναι εύκολα για επιτήρηση. Μετά την προχθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ που αύξησε τις δυνάμεις της Ελλάδας και την παρουσία του στρατού, θεωρώ ότι μπορεί ο χώρος αυτός να επιτηρηθεί επαρκώς, με την παρουσία και των συνοριοφυλάκων. Οι δυνάμεις που διατέθηκαν που είναι του ενεργού στρατού είναι επαρκείς. Θα ελέγχεται η περιοχή. Δε θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε άλλο κόσμο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.