Ζούγκλα τα πλέι οφ με τον χαλίφη να επιχειρεί να βάλει από το… παράθυρο τον Κλάτενμπεργκ

Δημήτρης Μπούζας23 Μαρτίου 2023

Στο ίδιο έργο θεατές. Αυτή την φορά βέβαια σε εντονότερο ύφος και με την γενική επιστράτευση ολόκληρου του μιντιακού έμψυχου υλικού που διαθέτει και που τον υπηρετεί πιστά (για να μην πούμε σχεδόν τυφλά) σε ότι επιθυμεί ο ερυθρόλευκος ηγέτης. 

Βέβαια κάποιοι λίγοι από τους σοβαρούς του συγκροτήματος αποφεύγουν καμιά φορά να βάλουν τις υπογραφές τους κάτω από τα «σεντόνια» των ένθετων σαλονιών που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως τεράστιες τις παρεμβάσεις και τις κωμικοτραγικές και επί καθημερινή βάσεως προσπάθειες του, να ανακαταλάβει την ΕΠΟ και να επαναφέρει στα διαιτητικά δρώμενα τον κολλητό του Κλάτενμπεργκ. 

Πρωτοσέλιδο λοιπόν προχθες στα «ΝΕΑ» «χτύπημα» στην κορυφή και πάνω από γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος που αναφέρει για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όλα στο φως με ανοιχτή επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη» και μέσα στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό – όπως προαναφέραμε - σαλόνι, ανυπόγραφο (!) άρθρο, το οποίο στον υπότιτλο του επισημαίνει: «Ανοιχτή επιστολή – καταπέλτης (!) – αλήθεια πόσες φορές το έχετε ξαναδιαβάσει αυτό; - από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου (το οποίο βέβαια ως γνωστόν ελέγχει απόλυτα το λιμάνι). Θέλετε κι ένα μικρό δείγμα έτσι για έναν σχετικό προϊδεασμό του τι ακολουθεί στο κείμενο; 

Διαβάστε: «Παιχνίδια σκιών. Ύπαρξη συμμοριών. Απειλές για μαύρες γραβάτες. Θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι κομμάτι από το σενάριο κάποιας γκανγκστερικής ταινίας του Χόλιγουντ, όμως φαίνεται ότι αποτελούν βασικά συστατικά του παρασκηνίου πίσω από το προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ναι… τα «φωτεινά μυαλά» του λιμανιού… βλέπουν στο βάθος και τη ευκαιρία για αν γυρίσουν επιτέλους και μια ταινία κινηματογραφική.

Το σενάριο το βλέπουν πρόσφορο και είναι το ίδιο ενδιαφέρον όπως κάποιες ανατινάξεις φούρνων ή αποστολές λιντσαρίσματος και δολοφονίας διαιτητών, με σχετικούς εκβιασμούς και απειλές. Τότε όμως κοιμήθηκαν και δεν την άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, κάτι που θα τους βοηθούσε να τοποθετηθούν από παλιά ακόμη δίπλα στον Ταραντίνο ή τον Σπίλμπεργκ. Και αν δεν μπορούσαν αυτοί, θα τους αντικαθιστούσε ο συμπαθέστατος Τάκης Τσουκαλάς ή κάποιος πιο ευτραφής εκπρόσωπος της επιστημονικής τους παροικίας. 

Στο φως λοιπόν για 5η ή 6η ή και 7η φορά μια πανομοιότυπη επίθεση από την εξωθεσμική παρέμβαση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, ο οποίος έχει μπερδέψει την προεδρική καρέκλα του Συνεταιρισμού με την αντίστοιχη της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων. Στόχος και πάλι το ίδιο κουραστικός και ιλαροτραγικά αδιαμφησβήτητος. Σε πρώτο πλάνο να επαναφέρει στο προσκήνιο και στα δρώμενα τον γνωστό πλέον νταραβερτζή πρώην αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ και σε δεύτερο να επανακάμψει στην ΕΠΟ, από την οποία είχε εκπαραθυρωθεί, όταν ο Ιβάν αποφάσισε (και πέτυχε) να ξεθεμελιώσει οριστικά την παράγκα και να απαλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτή την κατάρα. 

Από την τελευταία συνάντηση που επιδίωξε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ ο πρόεδρος της SL1 προέκυψαν κάποιες ειδήσεις ενδιαφέρουσες ως ένα σημείο, οι οποίες όμως φιλοτεχνήθηκαν στα μέτρα του και διακινήθηκαν αναλόγως. Ο Μπαλτάκος τις διέψευσε. Μια διάψευση που θα λέγαμε πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει, διότι από αυτή την καινούργια θεαματική παρέμβαση δεν προέκυψε τίποτα το ουσιαστικό παρά επαναλήφθηκε μια προσπάθεια συσκοτισμού και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. 

Στη ουσία τα πράγματα, ήταν, είναι και θα παραμείνουν πολύ απλά. Όλα γίνονται για την ταμπακιέρα. Στο νέο παραμύθιασμα που επιχειρήθηκε από το μιντιακό συγκρότημα του ερυθρόλευκου ηγέτη, κανείς δεν τσίμπησε. Ας το χωνέψει και ο ίδιος, αλλά και αυτοί που… έχουν «υποχρέωση» να στήνουν τα «σαλόνια» και να επιστρατεύουν μεγαλόπνευστους τίτλους στα άρθρα που αβαντάρουν την κάθε του κίνηση. Ταμπακιέρα λοιπόν ο Κλάτενμπεγκ, ώστε τα πλέι οφ που αυτή τη στιγμή μοιάζουν με κινούμενη άμμο να αποτελέσουν μια άνετη λεωφόρο για τον… δαφνοστεφανωμένο.

ΥΓ1: Καλά που υπάρχει ακόμη ο Λουτσέσκου για να υπερασπιστεί τα δίκια του ΠΑΟΚ. Αν περίμενε από κάποιους ΠΑΟΚάρχες του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ να αντιμετωπίσουν τον αντιΠΑΟΚτσήδικο δημοσιογραφικό συνασπισμό, που τελείως ανενόχλητος έκανε πάρτι σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της μεγάλης νίκης στο ντέρμπι, θα απογοητευόταν.

ΥΓ2: Το διάβασα και κόντεψα να λιποθυμήσω από το γέλιο. Ο Ηλίας Σπάθας – δεν χρειάζεται συστάσεις - συμβούλευε μέσα από τα ΜΜΕ του κυρίου Μαρινάκη τους παράγοντες του Ολυμπιακού, να δώσουν βάρος στην παρακολούθηση των προσώπων που συνοδεύουν τους ξένους διαιτητές! Ο συμπαθέστατος καθόλα Ηλίας, θα μας έκανε την χάρη να μας πει ποιοι τον συνόδευαν στις τόσες αλησμόνητες δικές του αποστολές, όταν έστηνε στον τοίχο εν ψυχρώ όλους τους αντιπάλους της αγαπημένης του ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.