Ζορπίδης: «Θα έκλεινα το σπίτι του Κεμάλ ως αντίποινα για την Αγιά Σοφιά»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τουριστικός πράκτορας και πρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Ζορπίδης, και μίλησε για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία αλλά και τι θα έκανε αν μπορούσε να πάρει αποφάσεις ως αντίποινα για την ενέργεια αυτή.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την Αγία Σοφία που μετατρέπεται ως τζαμί: «Μετά από 63 χρόνια τι να γράψω στο πρόγραμμά μου; Οτι θα επισκεφθούμε το τζαμί Αγία Σοφία; Και πρέπει να πληρώσουμε και τώρα. Δεν υπάρχει διάθεση από τον κόσμο τώρα για να πάει στην Κωνσταντινούπολη για να δει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Υπό κανονικές συνθήκες ήταν ο καλύτερος προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες, ο Ερντογάν ας κάνει την πολιτική που θέλει εμείς δεν μπορούμε την ακολουθήσουμε. Αν κάνουν και άλλοι Ορθόδοξοι ένα εμπάργκο θα φανεί στην οικονομία τους. Πρέπει να το δούμε και στην Θεσσαλονίκη που έρχονται οι Τούρκοι και επισκέπτονται το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. Αν με ρωτούσαν την γνώμη μου, από την στιγμή που καταργούν την Αγία Σοφία θα καταργούσα και το σπίτι του Κεμάλ».

Στο τέλος αναφέρθηκε και στο βόλεϊ του Αρη: «Το βόλεϊ του Αρη θα έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση, έχουμε κάνει ήδη τρεις βασικές μεταγραφές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.