Ζορπίδης: «Μπορούμε να βρούμε 300 τουριστικά λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μίλησε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το lockdown λόγω κορωνοϊού.

Επίσης πρότεινε την επίταξη τουριστικών λεωφορείων που είναι ανενεργά για να βοηθήσουν στο συγκοινωνιακό έργο στην πόλη. 

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε:

«Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί γιατί πρόκειται για την υγεία μας, Αλλά για την οικονομία, είναι καταστροφή. Πρέπει να υπολογίσουμε και τους εργαζομένους γιατί με 500 ευρώ δεν είναι δυνατόν να περάσουν.

Τα μέτρα τα είδαμε στο πρώτο lockdown. Είναι πολύ λίγα ώστε οι επαγγελματίες να κρατήσουν τα μαγαζιά τους. Η ανεργία θα είναι στο 30%. Δεν είναι μόνο η εστίαση. Τι έκανε η πολιτεία για τα τουριστικά γραφεία; Για τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες. Τα λεωφορεία έχουν μήνες να λειτουργήσουν. Μιλάνε για τα ΚΤΕΛ. Γιατί δεν παίρνουν και τουριστικά λεωφορεία που κάθονται; Θέλουν αύριο να τους βρούμε 300 πούλμαν; Κάθονται όλα! Υπάρχουν προβλήματα με τα μαγαζιά που είναι σε τουριστικές περιοχές. Αυτά πώς θα συντηρηθούν. Στα σχολεία λειτουργούν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια.

Αυτά που πρότειναν να τα κάνουν πραγματικά. Αλλά εμείς βρίσκουμε τοίχο. Αυτή τη στιγμή μας δίνουν επιστρεπτέα προκαταβολή και μας τα παίρνουν σε έναν μήνα. Είναι πολλά που δυστυχώς θα τα βρουν μπροστά τους. Εμένα με ενδιαφέρει ο εργαζόμενος. Δε γίνεται να ζει με 500 ευρώ επί τόσους μήνες. Οι βουλευτές μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ;»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.