Ζορπίδης: «Αναιρέστε την απόφαση για το λιανεμπόριο»

Metrosport Team03 Απριλίου 2021

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης και την απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας (Κοζάνη, Αχαΐα) επικαλούμενη τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στον «χορό» των επίσημων αντιδράσεων προστέθηκε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο διά στόματος του προέδρου του, Μιχάλη Ζορπίδη καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ σε δήλωσή του κάνει λόγο για αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η οποία, όπως σημειώνει, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης.

«Οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται», αναφέρει ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ καλεί «την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες».

«Η υγεία είναι προτεραιότητα μας , αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας», σημειώνει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.