«Ζόρια» για τους Μπακς, ήττα με ανύπαρκτο φάουλ στην εκπνοή

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2020

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται από νωρίς στους ημιτελικούς της Ανατολής στο ΝΒΑ οι Μιλγουόκι Μπακς. Ηττήθηκαν και στο δεύτερο ματς από τους Χιτ και το 0-2 τους βάζει σε δύσκολη θέση. Οι Χιτ νίκησαν με 116-114 χάρη σε δύο βολές του Τζίμι Μπάτλερ σε «νεκρό» χρόνο και αφού του έκανε φάουλ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γεγονός αρκετό για να του δώσει τον χαρακτηρισμό του μοιραίου.

Ωστόσο τα «ελάφια» φωνάζουν -και δικαίως- για το φάουλ που χρεώθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ έκανε αμέσως το challenge, οι διαιτητές είδαν ξανά τη φάση στο instant replay, αλλά δεν άλλαξαν την απόφασή τους παρότι όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο μαρκάρισμα να κρίνει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν πάντως και ο κορυφαίος των Μπακς με 29 πόντους, 14 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Τους νικητές οδήγησε ένας άλλος Ευρωπαίος, ο Σλοβένος Γκόραν Ντράγκιτς με 23 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Οι Μπακς κόντρα στην ιστορία

Το ερώτημα που τίθεται πια είναι αν μπορούν οι Μιλγουόκι Μπακς να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2. Αν το καταφέρουν θα γράψουν ιστορία! Έγιναν η 12η ομάδα που αν και μπήκε με το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ, βρέθηκε στο 0-2 σε σειρά επτά αγώνων. Τι έκαναν οι προηγούμενες 11; Αποκλείστηκαν! Όσο για τους Χιτ, έκαναν την καλύτερη εκκίνηση από τη σεζόν 1983-84 σε πλέι οφ, για ομάδα που μπήκε από χαμηλά θέση στα πλέι οφ. Μπήκε από το Νο5 της Ανατολής και είναι πλέον στο 6-0.


«Έγκλημα» των Θάντερ, πρόκριση των Ρόκετς

Το άλλο παιχνίδι που έγινε σήμερα τα ξημερώματα είχε χαρακτήρα «τελικού» αφού ήταν το 7ο της σειράς των Ρόκετς με τους Θάντερ. Οι Ρόκετς νίκησαν με 104-102 και έκαναν το 4-3, αλλά για να συμβεί αυτό «εγκλημάτισαν» κατά του εαυτούς τους οι Θάντερ, που δεν κατάφεραν να κάνουν σωστή επαναφορά στην τελευταία επίθεση με την οποία θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν ή και να προσπεράσουν για τη νίκη και την πρόκριση! Μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Τζέιμς Χάρντεν έβγαλε την άμυνα του αγώνα, κόβοντας του σουτ του Ντορτ. Έτσι... ξεχάστηκαν τα 4/15 σουτ που είχε στο ματς.

Για τους νικητές ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ από την πλευρά των Θάντερ ο Κρις Πολ «έγραψε» triple-double με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.