Ζωντάνεψε την κατάρα του χαζού γκολ, συνεχίζει τα αμυντικά... δώρα

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Οκτωβρίου 2021


Με περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ πήρε χθες τους τρεις βαθμούς, έκανε το αυτονόητο και ξόρκισε την κατάρα που ο ίδιος ξαναζωντάνεψε, αφού φρόντισε πάλι να προσφέρει δώρο το γκολ της ισοφάρισης στον αντίπαλό του. Πάντως, η εμφάνιση της ομάδας ήταν γενικά καλή, σίγουρα καλύτερη από πολλές προηγούμενες.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, με το πέναλτι που κέρδισε ο Τέιλορ και εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ. Και ενώ φαινόταν ότι το δεύτερο γκολ είναι θέμα χρόνου, δεν άργησε να γίνει πάλι η... σαχλαμάρα. Σε μια βαθιά σέντρα οι δύο στόπερ δεν ήταν πουθενά, ο Τέιλορ προσπαθούσε να βρει πού ήταν ο ίδιος, η μπάλα και ο αντίπαλος, ο Πασχαλάκης αισθάνθηκε τον κίνδυνο, βγήκε, αλλά καλύτερα να μην έβγαινε γιατί ήταν αργά κι έτσι ο Απόλλων ισοφάρισε με μία και μοναδική προσπάθεια που έκανε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Είχε βρεθεί, για πολλοστή φορά, ένας περίεργος τρόπος για να δεχθεί ο ΠΑΟΚ ένα κοροϊδίστικο γκολ κι αυτό, βέβαια, δεν διορθώνεται εύκολα. Δεν είναι θέμα δουλειάς. Είναι θέμα ικανοτήτων και συγκέντρωσης.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έπαιξε τον Απόλλωνα μονότερμα. Είχε ενέργεια, είχε ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας, έκαναν οι παίκτες του πολλούς καλούς συνδυασμούς, διέσπασαν αρκετές φορές την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων τους, ωστόσο είχαν μόνο έξι τελικές και από αυτές οι τέσσερις με μακρινά άστοχα σουτ. Ουσιαστικά, δημιούργησαν μία μόνο πολύ καλή ευκαιρία. Αυτή που, στην καλύτερη επίθεσή τους, έβγαλε σε θέση βολής από κοντά τον Αουγκούστο που σούταρε, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα.

Το επίμονο μονότερμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ του Ελ Καντουρί δεν “μέτρησε” γιατί το VAR είδε οφ σάιντ για ελάχιστα εκατοστά, ήρθε, όμως, ένας ακόμη πολύ ωραίος συνδυασμός για να γίνει το 2-1. Ωραία πάσα Μπίσεσβαρ, ακόμη πιο ωραία Ελ Καντουρί και ο Σφιντέρσκι με εξαιρετική κίνηση και συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φοβερή κεφαλιά του Μιχαηλίδη στην άψογη σέντρα από φάουλ του Ζίβκοβιτς και το εύστοχο πέναλτι (που κέρδισε ο Ακπομ) από τον Αουγούστο, έβαλαν δύο ακόμη κερασάκια στην τούρτα μιας νίκης, που, τελικά, έγινε εύκολη με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο αυτό ημίχρονο.

Προφανώς δεν πρέπει να αφήσουμε έξω από την εξίσωση τη μειωμένη δυναμικότητα του Απόλλωνα. Ωστόσο, δημιουργικά τα πήγε καλά ο ΠΑΟΚ, με Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και με μεγάλη συμμετοχή του Βιεϊρίνια, του Τέιλορ, αλλά και του Σφιντέρσκι. Κέρδος ήταν επίσης το γεγονός ότι σκόραραν ο Σφιντέρσκι και ο Μιχαηλίδης. Και οι δύο το άξιζαν, γενικώς. Και οι δύο το χρειάζονταν.

Το αρνητικό στοιχείο είναι το αυτονόητο: Χθες ο Απόλλων έκανε δύο τελικές σε όλο το ματς. Στην πρώτη, που ήταν προσφορά του ΠΑΟΚ, σκόραρε. Στη δεύτερη, λίγο πριν το τέλος, έγινε μια κεφαλιά που δεν ανησύχησε καθόλου τον Πασχαλάκη. Μετά το 2-0 επί της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δέχεται συνεχώς γκολ. Εχει δεχτεί 10 σε 6 ματς. Και τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, δεν ήταν κανονικά γκολ. Ηταν περίεργα. Γκαφατζίδικα. 

Επιθετικά, ακόμη κι όταν δυσκολεύεται να δημιουργήσει, βρίσκει την άκρη και σκοράρει. Αμυντικά, όμως, υπάρχει θέμα με τα δώρα στους αντιπάλους. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα δύο (και όχι ένα) Πρωταθλήματα κατακτήθηκαν το 2018 και το 2019 χάρη κυρίως στις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας και όχι τις επιθετικές. Το ίδιο και τα Κύπελλα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.