Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Σαν το παλιό καλό κρασί

Δημήτρης Μπασμπαρέλας22 Σεπτεμβρίου 2020

Είχε πάντα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Ισως του άρεζε κιόλας να ιντριγκάρει. Το θέμα είναι, πάντως, ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εξακολουθεί να διαγράφει, ακόμη και στα 39 του χρόνια, υψηλού επιπέδου καριέρα.

Αποτελεί αναμφίβολα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Ποδοσφαιριστής world class. Με τεράστια καριέρα και πλούσιο βιογραφικό.

Από τα μεγάλα Πρωταθλήματα δεν έπαιξε μόνο στην Bundesliga. Φόρεσε τις φανέλες μεγάλων ευρωπαϊκών club, όπως οι Αγιαξ, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον είναι ξανά στη Μίλαν, μετά από το διετές ταξίδι στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και δη στο MLS με τη φανέλα των Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Από το 1999, όταν και άρχισε την καριέρα του στη Μάλμε ο Σουηδός επιθετικός έχει βρει δίχτυα σε όλα τα Πρωταθλήματα και με όλες τις ομάδες, στις οποίες αγωνίστηκε...

Τεράστια συμμετοχή

Ο Σουηδός φορ κλείνει στις 3 Οκτωβρίου τα 39 του χρόνια (είναι γεννημένος το 1981). Ε και τί με αυτό; Το βράδυ της Δευτέρας (21/9) οδήγησε τη Μίλαν, με "ντοπιέτα", στη νίκη με 2-0 επί της Μπολόνια στην πρεμιέρα της Serie A.

Ο Ιμπραΐμοβιτς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο πρώτο τρίποντο της χρονιάς για λογαριασμό των "ροσονέρι" και έφτασε τα 15 γκολ ως συμμετοχή σε 16 παιχνίδια, τα οποία αποτέλεσαν την πρώτη αγωνιστική κάθε χρονιάς στην Ευρώπη. Εβαλε 11 γκολ και είχε παράλληλα τέσσερις ασίστ.

"Είμαι σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Γεννήθηκα μεγάλος, αλλά θα πεθάνω νέος. Σοβαρά, η ομάδα δουλεύει εξαιρετικά. Αν ήμουν 20, θα είχα βάλει τέσσερα", είπε ο Σουηδός φορ για το χθεσινό παιχνίδι.

"Η Μίλαν είχε Ιμπραΐμοβιτς, εμείς όχι", σχολίασε από την πλευρά του με νόημα ο Σίνιτσα Μιχαϊλοβιτς, προπονητής της Μπολόνια.

Παρεμπιπτόντως, στη νίκη επί της Μπολόνια, σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε εναρκτήριο ματς της χρονιάς. Πάντα έβαζε από ένα στη Serie A... Παράλληλα, στην αναμέτρηση με την Μπολόνια είχε 81% ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι λίγες μέρες πριν είχε σκοράρει μία φορά και για τα προκριματικά του Europa League στην Ιρλανδία κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς (2-0).

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 12 Πρωταθλήματα και στη συλλογή του έχει συνολικά 32 τίτλους.

Σε συλλογικό επίπεδο πήρε σχεδόν τα πάντα. Εκτός από το Champions League. Tη χρονιά 2015/16 έβαλε τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά Πρωταθλήματος. Βρήκε 38 φορές δίχτυα σε 31 αναμετρήσεις με την Παρί στη Ligue 1.

Σε 771 παιχνίδια έβαλε 471 γκολ... Respect.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.