Ζίβκοβιτς: «Τα θέλω όλα με τον ΠΑΟΚ, δεν μου αρέσει να χάνω!» 

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2021

Συνέντευξη στους: Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη, Γιώργο Ζαϊρη

Κάτοικος Τούμπας μέχρι το 2024. Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μιλά αποκλειστικά στην «Μ» και στο metrosport.gr. Χαρούμενος για την παραμονή του στην ομάδα, βάζει ως στόχο την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια και για τον Μπότο τον οποίο μετά την Μπενφίκα βρίσκει και πάλι αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ.

Το δέσιμο του με τον ΠΑΟΚ έκανε εύκολη την διαπραγμάτευση με τον Ιβάν Σαββίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του. Αλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι η οικογένεια του: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου μου με τον ΠΑΟΚ. 

Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν, χαίρομαι που παραμένω στην ομάδα αλλά αφοσιώνομαι στις... νίκες. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στο Πρωτάθλημα και φυσικά να κατακτήσουμε και το Κύπελλο. Επίσης συνεχίζουμε στην Ευρώπη όπου επίσης είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει».


Τι σημαίνει πως δεν χρειάστηκε να μπεις στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου σου για να συμφωνήσεις;

    «Αυτό δείχνει πως νιώθω τον ΠΑΟΚ σαν τον σπίτι μου και σαν την δεύτερη οικογένεια μου. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι αγαπώ τον σύλλογο και το έχω πει σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Και είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή και όχι μόνο για μένα, να αισθάνεται καλά στην ομάδα που αγωνίζετα και να νιώθει πως βρίσκεται σπίτι του».

    Τι θα ήθελες να έχεις πετύχει με τον ΠΑΟΚ στα επόμενα χρόνια;

      «Είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την καριέρα μου να κατακτήσω ένα Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι το είχε πετύχει και μάλιστα ως αήττητος και θέλω και εγώ να πάρω αυτόν τον τίτλο. Φυσικά για φέτος αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε μόνο με νίκες ως το τέλος. Και να κερδίσουμε το Κύπελλο αλλά και να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

      Με τη διαφορά στους -13 από την κορυφή είναι το Κύπελλο μονόδρομος όπως και η διάκριση στην Ευρώπη για να χαρακτηριστεί πετυχημένη η σεζόν;

        «Νομίζω πως μονόδρομος για εμάς δεν είναι να κοιτάμε πόση είναι η διαφορά από την κορυφή αλλά το πώς θα κερδίσουμε όλους τους αγώνες που μας απομένουν. Ολοκληρώσαμε το 2021 με πέντε συνεχόμενες νίκες και πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Να δουλέψουμε σκληρά ώστε να κερδίζουμε κάθε ματς σε όποια διοργάνωση και αν παίζουμε».

        Αισθάνεσαι ως ηγέτης της ομάδας μέσα στο γήπεδο;

          «Σε καμιά περίπτωση δεν νιώθω τον εαυτό μου ως ηγέτη της ομάδας και δεν μπαίνω με αυτή τη σκέψη στο γήπεδο. Μπαίνω για να δώσω το 100% σε κάθε ματς, να κάνω το καλύτερο δυνατόν που μπορώ για να έρθει η νίκη. Αυτό και μόνο με ενδιαφέρει και όχι το αν είμαι ο ηγέτης της ομάδας».

          «|Εχω μια πολύ καλή σχέση με τους φίλους του ΠΑΟΚ και φυσικά δεν τους έμαθα τώρα αφού γνώριζα ποσο αγαπούν την ομάδα τους παρακολουθώντας τους ως ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν. Δεν ξέρω αν αυτό που αγάπησαν σε μένα είναι το ότι παίζω με πάθος. Ετσι έχω μάθει αφού δεν θέλω να χάνω».

           «Η σχέση μου με τον Λουτσέσκου είναι πολύ καλή, είναι ένας καλός άνθρωπος και προπονητής»

          Ως παιδί των ακαδημιών της Παρτιζάν γνωρίζει την ψυχολογία των νεαρών παικτών που περιμένουν την ευκαιρία τους. Αλλωστε και ο ίδιος ακριβώς αυτό έκανε και επιβραβεύτηκε στον απόλυτο βαθμό καθώς πήρε τη μεταγραφή στην Μπενφίκα που και αυτή επενδύει στις ακαδημίες της.

           Ο Αντρίγια καθημερινά προπονείται με παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και όταν ρωτήθηκε για τον αν ο Δικέφαλος μπορεί να επενδύσει στο φυτώριο του, έφερε ως παράδειγμα τους Τσιγγάρα-Λύρατζη που ο Δεκέμβριος τους... ανήκει καθώς μέτρησαν τις πρώτες τους εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα και ήταν εξαιρετικοί: 

          «Ο Τσιγγάρας με τον Λύρατζη είναι η απόδειξη πως αν δουλεύεις σκληρά θα ανταμειφθείς αργά ή γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς καλούς νεαρούς Ελληνες παίκτες. Στο ποδόσφαιρο όμως κάποιοι παίζουν και κάποιοι δεν παίζουν. Υπάρχουν πολλά παιδιά από τις ακαδημίες που προπονούνται μαζί μας και αυτό είναι προς όφελος τους αφού συνυπάρχουν με έμπειρους παίκτες. Κάποια στιγμή θα τους δοθεί η ευκαιρία και πρέπει να την αρπάξουν. Αυτό έκαναν στα τελευταία ματς οι Τσιγγάρας-Λύρατζης που αποδείχθηκαν σωστοί επαγγελματίες αφού όλο αυτό το διάστημα δούλευαν και περίμεναν την ευκαιρία» θα πει ο Αντρίγια. 


          «Εύχομαι να βοηθήσει»

          Πλέον συναντά αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ τον Μπότο. Ο νέος αθλητικός διευθυντής της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, έπιασε δουλειά και τον Αντρίγια τον ξέρει πολύ καλά. Αλλωστε αυτός ήταν που διέκρινε το ταλέντο του και έπεισε τη διοίκηση της Μπενφίκα να τον αποκτήσει από την Παρτιζάν. «Ο Σέρβος επιθετικός αναφερόμενος στον νέο αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημείωσε: Φυσικά και τον γνωρίζω και είναι ένας πολύ προσιτός άνθρωπος και καλός επαγγελματίας. Εχουμε συνεργαστεί μαζί και εύχομαι να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλό για την ομάδα που θα συνεργαστεί μαζί του και εύχομαι να τη βοηθήσει».

          «Πρώτα η ΑΕΚ και μετά βλέπουμε»

          Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποκλείσει την ΑΕΚ για να βρεθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Εκεί που θα κληθεί να παίξει κατά πάσα πιθανότητα με τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που πέρσι ο Αντρίγια και η παρέα του ταπείνωσε στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο Ζίβκοβιτς σχολίασε το αποτέλεσμα της κλήρωσης: «Είναι μια πολύ δυνατή κλήρωση για εμάς και ματς πρόκληση αυτά του Κυπέλλου. Αλλά σε κάθε περίπτωση με όποιον και αν παίζαμε, εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτος μας αντίπαλος είναι η ΑΕΚ και εκεί θα αφοσιωθούμε.

          Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

          Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
          Προτείνουμε
          This page might use cookies if your analytics vendor requires them.