Ζίβκοβιτς: Η Τούμπα το σπίτι του, τα ίδια χρώματα και η ίδια θρησκεία

Δημήτρης Μπούζας07 Νοεμβρίου 2021

Νομίζω ότι όλοι εμείς που επιχειρούμε μετά από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ να κάνουμε την κριτική μας, οφείλουμε πιο μπροστά να σταθούμε για λίγο στα όσα αντίξοα αντιμετωπίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Διευκρινίζοντας παράλληλα και δίχως ίχνος προκατάληψης ότι και ο ίδιος έχει ένα μικρό ποσοστό ευθύνης για αυτά, από τη στιγμή που δεν αντέδρασε τότε που έπρεπε και όπως έπρεπε.

Διαβάζοντας σχεδόν όλες τις κριτικές με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα (ιδανικές αυτοχειρίες έχουν σε αυτά τον πρώτο λόγο), διαπιστώνω μια νομοτελειακή σύγκλιση και ταύτιση απόψεων, στην οποία συμμετέχουν έστω και δειλά και καθυστερημένα ακόμη και οι συγκεκριμένοι σιτιζόμενοι. Οι οποίοι ευλογούσαν επί μονίμου βάσεως τα όσα αδιανόητα πεπραγμένα των βασικών υπευθύνων, των οποίων η ανικανότητα και η ασχετοσύνη, στέρησε από την ομάδα την δυνατότητα να πορευτεί με τις απαραίτητες προοπτικές στις διπλές υποχρεώσεις της (σε Ελλάδα και Ευρώπη). Σήμερα δεν απέμεινε πιστεύω κανείς που να μην στέκεται με δέος μπροστά στην χωρίς προηγούμενο ανεύθυνη και μυστηριώδη θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μεταγραφική ακινησία. Μια πρωτοφανή και αναιτιολόγητη ποδοσφαιρική παραλογία. 

Η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει αδύναμο ένα ροστερ, που είχε κατακρεουργηθεί από τον αλήστου μνήμης «μετρ» των πωλήσεων. Ο Λουτσέσκου σαφέστατα υπερεκτιμώντας – όπως αποδείχθηκε – τις ικανότητες του, ίσως όμως και για να μην χαλάσει το χατίρι κανενός, υπήρξε συναινετικός σε... εκπτώσεις και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τα αλεπάλληλα βέρτιγκο, οι αστάθειες και οι οδυνηρές αυτοχειρίες. Στη μέχρι τώρα πορεία είχαμε ομολογουμένως και αξιόλογα αποτελέσματα. Ήταν αυτά που κρατούσαν όρθια την ψυχολογία και την κοντινή απόσταση από τους στόχους. Το ρόστερ όμως αδύναμο και αβαθές, υφίστατο κραδασμούς και αφαιμάξεις, με αλεπάλληλα rotation (πετυχημένα και ανεπιτυχή) με συνέπεια να δείχνει ελλείψεις αντοχής. 

Ήρθαν από πάνω και οι τραυματισμοί για να προστεθούν στα προβλήματα του Ραζβάν, ο οποίος αγωνιζόταν απεγνωσμένα να φτάσει χωρίς μεγάλες απώλειες, σε ένα σημείο που πίστευε ότι θα τέλειωνε ο Γολγοθάς του αλλά και ο Γολγοθάς της ομάδας του. Κι αυτό το σημείο δεν ήταν άλλο, από την έναρξη των μεταγραφών του χειμώνα. Ελπίζοντας ότι κάποιοι όπως το είχαν δηλώσει κατ΄επανάληψη, θα προσπαθούσαν να δώσουν στην ομάδα ότι με τόση τραγική προχειρότητα της στέρησαν.Προχθές είχαμε μία ακόμη μεγάλη απώλεια. Μια χαμένη ευρωπαϊκή ευκαιρία. 

Θα έλεγα πως ακολούθησε μια πανομοιότυπη νομοτελειακή συμφωνία απόψεων, η οποία επικεντρώθηκε στα δεδομένα και αυτονόητα. Τα οποία δεν είναι άλλα από αυτά που προαναφέραμε (ελλειματικό ρόστερ και τραυματισμοί). Το ζητούμενο λοιπόν σήμερα είναι αν θα συνεχιστεί αυτή η τρεκλίζουσα και ασταθής πορεία και αν και κατά πόσο μια νίκη αύριο στο κομβικότατο παιχνίδι με τους πράσινους που αν χάσουν... χάνονται, θα βοηθήσει στο να ξεκινήσει μια νέα ανασύνταξη. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι δύσκολη. Προσωπικά πιστεύουμε πως θα βοηθήσει ουσιαστικά περισσότερο από κάθε τι άλλο, το να τηρήσουν την υπόσχεση τους οι υπεύθυνοι στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Αυτό το τελευταίο το θεωρούμε σαν την σημαντικότερη προοπτική.

Στο μεταξύ, προχθες στα γραφεία του δικέφαλου μπήκαν οι υπογραφές με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς για την επιμήκυνση του συμβολαίου του. Οι δηλώσεις του αναπτερώνουν το πεσμένο ίσως ηθικό από την τελευταία αποτυχία, των συμπαικτών του, αλλά και του κόσμου του ΠΑΟΚ. Ικανοποιημένος και συγκινημένος ο Αντρίγια δήλωσε: «Αυτή είναι η Τούμπα, το σπίτι μου! Θα είμαι εδώ για τα επόμενα τρία χρόνια! Ίδια χρώματα, ίδια θρησκεία. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, απίστευτοι οπαδοί, πανέμορφη πόλη η Θεσσαλονίκη. Είμαι στο σπίτι μου και για αυτό επέκτεινα το συμβόλαιο μου και θα μείνω εδώ τουλάχιστον μέχρι το 2024. Επόμενος στόχος να κερδίσω περισσότερους τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Πολλά ευχαριστώ στην οικογένεια μου, τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.