Ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ τρεις παικταράδες για άμεση ενίσχυση

Metrosport Team01 Αυγούστου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαϊρης

Ο ΠΑΟΚ διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο. Εφάμιλη με αυτή που βίωσε το καλοκαίρι του 2017 μετά τον αποκλεισμό του από την Έστερσουντ. Τότε ο Ιβάν Σαββίδης παρά την δικαιολογημένη πικρία του, είχε ενισχύσει σημαντικά την ομάδα που διεκδίκησε και κατέκτησε τίτλους.

Τώρα, σε μία εξίσου ανάλογη περίοδο, ο ΠΑΟΚ θέλει να επανέλθει. Είναι εύκολο; Όχι. Είναι εφικτό; Ασφαλώς και είναι. Αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Υπάρχουν αδυναμίες, υπάρχουν ελλείψεις σε θέσεις – κλειδιά. Τρείς παίκτες πρώτης γραμμής που θα μπορέσουν να μπολιάσουν απευθείας στο ρόστερ και στην ενδεκάδα έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

 Εκτός από την λαϊκή απαίτηση για την ενίσχυση και από τον σύλλογο έρχονται τα ανάλογα μηνύματα. Για να γίνουν όμως οι προσθήκες αυτών των τριών τουλάχιστον παικτών πρώτης γραμμής, πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία. Να γίνουν αποχωρήσεις.

Να φύγουν παίκτες που έχουν υψηλά συμβόλαια και δεν υπολογίζονται. Σε πρώτη φάση, υπάρχουν τα ονόματα των Ζαμπά, Μουργκ, Τέϊλορ, των τριών παικτών που δεν συμμετείχαν με απόφαση του κλαμπ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ήταν ανενεργοί. 

Ο Ζαμπά που τον θέλει η Σεαρά, ακολούθησε τον δικό του δρόμο, αγνόησε τον ΠΑΟΚ και το μοναδικό που συζητείται είναι η παραχώρησή του. Οι Μουργκ και Τέϊλορ έχουν συμβόλαια σε ισχύ. Για να τους αποδεσμεύσει ο Δικέφαλος, θα πρέπει να βρεθούν ομάδες που θα καλύψουν τις απαιτήσεις τους. Ο Ζοσέ Μπότο, που έχει δηλώσει πως είναι μαθημένος στα δύσκολα, καλείται να βρει λύσεις.

Δεκάρι, όπως λέμε….Σοτέλδο

Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα δεκάρι, κάτι το οποίο ζητά επιμόνως ο Λουτσέσκου από το περασμένο καλοκαίρι. Πέρυσι ήταν ο Τζοβίνγκο που δεν ήρθε ποτέ. Φέτος, ένας από τους βασικούς υποψήφιους είναι ο Σοτέλδο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ τα βρήκε στο οικονομικό, έκανε διαπραγμάτευση με την Τίγκρες από το Μεξικό, αλλά λίγο πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες με την Λέφσκι, «πάγωσε» η διαδικασία. 

Το θέμα Σοτέλδο δεν είναι οριστικά τελειωμένο. Εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή, μπορεί ο ΠΑΟΚ να επανέλθει. Γιατί ο Σοτέλδο, είναι σύμφωνα με όσα τόνιζαν μέχρι πρόσφατα ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Σοτέλδο μπορεί να παίξει και αριστερά στην επίθεση, αλλά και να έχει δημιουργικό ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν σέντερ φορ. Ο Ολιβέϊρα επιστρέφει, αλλά χρειάζεται και έναν ακόμη αντικαταστάτη με ανάλογα χαρακτηριστικά. Εχει τον Τόμας που όμως είναι περιφερειακός επιθετικός και όχι κλασικό σέντερ φορ. Εχει τον Κούτσια που μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά θα χρειαστεί χρόνο.

Ο Δικέφαλος θέλει και έναν ποιοτικό χαφ. Έναν παίκτη που θα κάνει την διαφορά. Εφόσον βρεθεί λύση για τον Αουγκούστο ή τον Κούρτιτς, η στόχευση είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης με την ικανότητα να οργανώνει και να προωθεί το παιχνίδι. 

Για τον Αουγκούστο, υπάρχει δυσφορία για την αγωνιστική του συμπεριφορά, πρέπει όμως να βρεθεί η ομάδα που θα δώσει στον ΠΑΟΚ το ποσό που θέλει για να τον παραχωρήσει. Για τον Κούρτιτς είναι γνωστό, πως εφόσον κάποια ομάδα από την Serie A καλύψει το συμβόλαιό του, τότε ο Δικέφαλος είναι διατεθειμένος να πει το ναι.

Ο χρόνος είναι…χρήμα. Και όσο πιο σύντομα καταφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, κυρίως ο Μπότο να φέρει τους παίκτες που θα κάνουν την διαφορά, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη και από την ελεύθερη αγορά. Η ουσία είναι πως η ομάδα θέλει ενίσχυση.

 Για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Οι επαφές θα αρχίσουν επί της ουσίας από σήμερα με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει τον βασικό λόγο στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν, όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα κυρίως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.