Ζήτω ο ΠΑΟΚ που απέκλεισε Μπεσίκτας και Μπενφίκα, αλλά σήμερα κρίνεται ένας στόχος

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Σεπτεμβρίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Σαν πολλά τα είπαμε όλοι εμείς οι άλλοι. Τώρα ήρθε η σειρά των παικτών του ΠΑΟΚ να μιλήσουν και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και τη μεγαλύτερη αξία. Οι ίδιοι παίκτες, που, με ένα καταπληκτικό πρώτο ημίωρο “σκόρπισαν” την Μπεσίκτας και με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο απέκλεισαν την Μπενφίκα, καλούνται απόψε να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ήττας τους με 2-1 από την Κράσνονταρ στη Ρωσία και να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.

Από μία άποψη, του το χρωστάει η μοίρα του ΠΑΟΚ. Από καμία ομάδα που τον απέκλεισε στο παρελθόν σ' αυτή τη φάση δεν ήταν καλύτερος, η αλήθεια είναι, όμως, ότι σε κάποιες περιπτώσεις “χτυπήθηκε” από την ατυχία και πέρσι, στη ρεβάνς με τον Αγιαξ, από τη διαιτησία. Ωστόσο, δεν θα παίξει ποδόσφαιρο η μοίρα, ούτε συνηθίζει να χαρίζεται σε όποιον δεν το αξίζει. Ναι, ίσως χρειαστεί και τύχη στον σημερινό “τελικό”, αλλά κι αυτήν εσύ ο ίδιος την προκαλείς και τη μαγνητίζεις με τη συμπεριφορά σου. Και η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ πρέπει απόψε να είναι αψεγάδιαστη.

Δεν είναι η Κράσνονταρ η σπουδαία ομάδα. Δεν αποτελεί φόβητρο για κανέναν. Εχει, όμως, ένα προσόν που το είδαμε πεντακάθαρα στο πρώτο ματς. Η μεσαία και η επιθετική γραμμή της λειτουργούν με ταχύτητα, με δεξιοτεχνία και με αυτοματοποιημένες δουλεμένες κινήσεις, που μπορούν να “τρυπήσουν” την αντίπαλη άμυνα όχι μόνο από τα πλάγια, αλλά και από τον άξονα, που είναι πολύ πιο δύσκολο. Το έπαθε ο ΠΑΟΚ αρκετές φορές στη Ρωσία και, τελικά, αυτό πλήρωσε, μαζί με τις δικές του κακές στιγμές. Αν συμβεί και στην Τούμπα, μπορεί να είναι ολέθριο. Αν η Κράσνονταρ σκοράρει, πρέπει ο ΠΑΟΚ να πετάει φωτιές στην επίθεση και, φυσικά, να μη δεχτεί άλλο γκολ. Δύσκολη υπόθεση απέναντι σε έναν αξιόλογο επιθετικά αντίπαλο, που θα καραδοκεί να ξαναχτυπήσει. Αν, όμως, σκοράρει πρώτος ο ΠΑΟΚ, η διαχείριση του υπόλοιπου αγώνα θα είναι εντελώς διαφορετική, αφού με το 1-0 προκρίνεται αυτός.

Νομίζω ότι λέμε το αυτονόητο με την επισήμανση ότι πρέπει πάση θυσία να μη δεχτεί γκολ ο ΠΑΟΚ. Το μηδέν στο παθητικό θα δώσει τη μισή πρόκριση. Την άλλη μισή ο τρόπος που θα βρεθεί για να πάει έστω μία φορά, αλλά γιατί όχι και περισσότερες, η μπάλα στα ρωσικά δίχτυα. Και επειδή όλοι λέμε “ε, δεν μπορεί, ένα γκολ θα μπει”, ας μην ξεχνάμε ότι ούτε αυτό είναι εύκολη υπόθεση, αν τυχόν δεν διατηρήσουν οι παίκτες την ηρεμία, την ψυχραιμία και την υπομονή τους.

Εύχομαι το... εκ βαθέων φρεσκάρισμα που έγινε στον Βόλο και κόστισε δύο πολυτιμότατους βαθμούς στο Πρωτάθλημα, να μην πάει στράφι. Να είναι γεμάτοι ενέργεια όσοι αγωνιστούν, να τα δώσουν όλα για την πρόκριση και να αποδείξουν ότι μπορούν φέτος όλη τη σεζόν να κάνουν εμφανίσεις μόνο σαν αυτές που έφεραν τις ευρωπαϊκές νίκες. Ζήτω ο ΠΑΟΚ που απέκλεισε Μπεσίκτας και Μπενφίκα, αλλά τίποτε δεν τελείωσε και τίποτε δεν κρίθηκε. Σήμερα κρίνεται αν θα επιτευχθεί ή όχι και φέτος ο ένας από τους τρεις στόχους...

ΥΓ. Εννοείται όι το πρώτο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έγινε στην Αγγλία το 1888 και όχι το 1988, όπως, από λανθασμένη πληκτρολόγηση, έγραψα χθες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.