Ζήτησαν την ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Χρήστος Λιάπης18 Ιουνίου 2020

Με μικρή  συμμετοχή έγινε η συγκέντρωση των σωματείων που ζητούσαν την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Παραβρέθηκαν τρεις πρώην σύμβουλοι της ΕΠΣΜ οι οποίοι επισήμαναν:

 «Μας τελείωσαν οι παράγοντες, τέλειωσε και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο Κώστας Λεβέντης μεταξύ άλλων τόνισε: «Μόλις είδαν τις κινητοποιήσεις των αθλητικών σωματείων στην Αθήνα και εδώ στη Θεσσαλονίκη αμέσως έκανε ανακοίνωση ο υπουργός. Οταν ο λαός δραστηριοποιείται και αντιστέκεται πάντα κατακτάει δικαιώματα»

Ο Νίκος Φιλιππιάδης τόνισε: Παρότι συμπλέω με τη σημερινή αθλητική ηγεσία, η διανομή των χρημάτων δεν με πείθει. Για μένα είναι ζητιανιλίκι. Είναι ντροπή είναι κοροϊδία. Θα έλεγα στις ομάδες της ιδιαίτερης πατρίδας μου να μην τα πάρουν. Εγώ είμαι με το ποδόσφαιρο και με καμία κυβέρνηση»

Τι ζητάνε τα αθλητικά σωματεία

1. έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σωματείων από την ΓΓΑ και πάγωμα-ρύθμιση των οφειλών τους (π.χ. σε κολυμβητήρια) για το 2020.

2. Να καλυφθούν όλα τα έξοδα αγώνων, διαιτητών, κριτών.

3. Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για την χρήση των υποδομών, είτε εκείνα ανήκουν στη ΓΓΑ (Εθνικά Κέντρα) είτε στους δήμους.

4. Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται από την πολιτεία στους αθλητές, στους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.

5. Επαρκή και δωρεάν από το κράτος χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, διαγνωστικών τεστ σε όλα τα αθλητικά κέντρα, επίσημα πανελλήνια Πρωταθλήματα, διαιτητές, προσωπικό αγώνων, σε αθλητές και προπονητές.

6. Να ανακοινωθεί η κρατική χρηματοδότηση των ομοσπονδιών χωρίς περικοπές με άμεση εκταμίευση (τουλάχιστον το 30%) έτσι ώστε να ξεκινήσει η επόμενη φάση (περίοδος 2020-2021) για το παραγωγικό κομμάτι

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.