Ζιώγας: «Πολύ μεγάλη ομάδα ο Άρης, ξέρει τι να περιμένει από κάθε παίκτη ο Μπούργος»

Metrosport Team01 Αυγούστου 2022

Ο βετεράνος άσος της Λάρισας, του Άρη και νυν προπονητής, ο Μιχάλης Ζιώγας μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τον Άρη και την ευρωπαϊκή του πορεία, καθώς ήταν δύο χρόνια παίκτης στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πλέον ως προπονητής μίλησε για τους κίτρινους, τη Λάρισα και τον Παναθηναϊκό.

Ο κ. Ζιώγας είπε στις δηλώσεις του τα εξής αρχικά για την πορεία των Κιτρίνων:

«Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχει κάνει καλές μεταγραφές παικτών. Όσο για τον Μπούργος πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά. Εννοείται πως ο προπονητής σε συνεργασία με το επιτελείο του, ξέρει τι περιμένει από τον παίκτη. Σχεδιάζει το μέλλον της ομάδας. Πολλές φορές οι παίκτες κάνουν τον προπονητή. Το σημαντικό είναι να αποκομίσει οφέλη από αυτό τον παίκτη. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, θα δούμε και ο προπονητής, που προσανατολίζεται. Που θα προσαρμόσει τα θέλω της ομάδας».

Είχατε εικόνα από τα ματς του Άρη, παρακολουθήσατε τα παιχνίδια με την Γκόμελ;

    «Ναι είδα τα δύο παιχνίδια και το συμπέρασμα είναι πως σαφώς και ο Άρης ήταν ανώτερος από την Γκόμελ. Φάνηκε πως υπήρχε διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε τόσο νωρίς, δεν χρειάζεται να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. Θέλει υπομονή, έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια ο Άρης. Δεν είναι τυχαία η πορεία του, τα τελευταία χρόνια. Και μπορεί να συνεχίσει με επιτυχίες.

    Αρκεί να σας θυμίσω πως και η Λάρισα εκτός από το Πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει, είχε καταφέρει και άλλες φορές να κερδίσει την δεύτερη θέση. Και αυτό το γεγονός, την δεκαετία του 80, δείχνει την ανοδική πορεία που είχε εκείνη η ομάδα. 

    Πλέον βεβαίως η δεύτερη θέση δίνει εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κατά συνέπεια υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός. Θα σας πω ακόμη, ότι έχει δυναμώσει ο Παναθηναϊκός. Έχει κάνει μεταγραφές που μπορούν να του δώσουν την ώθηση για τίτλο. Ο κ. Γιοβάνοβιτς αποδεικνύει ότι είναι σπουδαίος προπονητής. Είδα ένα άνθρωπο σοβαρό, ξέρει την ελληνική νοοτροπία, δεν ενθουσιάζεται εύκολα. Όταν κατεβαίνεις από την κορυφή ο δρόμος είναι μεγάλος. Ξέρει τις δύο μεταγραφές που ήρθαν για τον Παναθηναϊκό. Ελέγχει την ομάδα του. Και ο Αλαφούζος του δίνει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει. Επανέρχεται στο ποδοσφαιρικό στερέωμα».

    Όσο για την Λάρισα και την νέα τάξη πραγμάτων είπε: «Είναι τεράστιος σύλλογος η Λάρισα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος στόχος για την Λάρισα. Η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία αποτελεί τον κύριο στόχο της. Και λόγω ονόματος, ιστορίας νομίζω ότι η Λάρισα είναι το απόλυτο φαβορί. Όσο για εμένα, είμαι προπονητής σε μία ομάδα της Λάρισας, υπάρχουν ταλέντα που πρέπει να αξιοποιηθούν. Πρέπει όμως να τα εμπιστευτούν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Θα πρέπει να υπάρχει μία αρμονική συνεργασία, ούτως ώστε αυτά τα νέα παιδιά να κάνουν καλή δουλειά».

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.