Ζιώγας: «Ούτε ο Άρης, ούτε η Λάρισα έχουν τώρα σκόρερ»

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μιχάλης Ζιώγας, επιθετικός την χρυσή εποχή της ΑΕΛ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το αυριανό (2/12) παιχνίδι με τον Άρη. «Κάποτε συναγωνιζόμασταν για το ποδόσφαιρο και τώρα υποφέρουμε και εμείς από τον κορωνοϊό. Είμαστε όλη την μέρα στην τηλεόραση, προσπαθούμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο, είτε ελληνικό, είτε ευρωπαϊκό για να γεμίζουμε όσο πιο ευχάριστα τον χρόνο μας» είπε αρχικά για την κατάσταση με τον κορωνοϊό και συνέχισε αναφερόμενος στον αγώνα μεταξύ της ΑΕΛ και του Άρη:

«Θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Αν η Λάρισα θέλει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο και να πατήσει στα πόδια της θα πρέπει να κερδίσει αύριο. Αν ο Άρης, από την πλευρά του, θέλει να έχει υψηλούς στόχους πρέπει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Έλεγαν όλοι για το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό. Αν ο Άρης είχε τον κόσμο στο πλευρό του, όταν παίζεις σε άδειο γήπεδο είναι όπως ένα άδειο θέατρο, θα ήταν αλλιώς.

Εδώ υπάρχει διαφορά. Το Αλκαζάρ είναι ουδέτερο ουσιαστικά το γήπεδο. Η Λάρισα έπαιζε χρόνια στο AEL FC Arena. Κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με δύο γκολ μου. Δεν ξέρω αν θα συμβεί ξανά αυτό. Ο μεγάλος και ο ιστορικός ΠΑΟΚ έχει τρία, η Λάρισα έχει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα, έχει παίξει και στους 8 του Κυπελλούχων. Για ένα δοκάρι θα πηγαίναμε στους 4. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα».

Για το θέμα του γκολ στον Άρη: «Το γκολ είναι ταλέντο, γεννιέσαι γκολτζής, απλώς γίνεσαι μεγαλύτερος αν δουλέψεις και εξασκηθείς. Σκόρερ δεν είναι αυτός που βάζει μία χρονιά 12-13 και μετά βάζει 2-3. Αυτό μπορεί να τύχει. Στο πέρασμα του χρόνου το βλέπεις. Αν μέσο όρο σε τρία χρόνια έχει κάποιος δέκα γκολ τότε έχει το ένστικτο. 

Τώρα ούτε η Λάρισα και ο Άρης έχουν τον εκτελεστή, που θα σκοράρει χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα στην περιοχή. Είτε το σουτ είναι δυνατό, είτε απλώς περάσει την γραμμή, μετράει για γκολ. Δεν υπάρχουν Έλληνες σκόρερ. Μου αρέσει ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ, ο Τζόλης, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά των νέων παικτών αέρα. Για να σταθεροποιηθείς στην κορυφή θέλει καθημερινή δουλειά».

Για την απουσία των Τζέγκο και Μπεναλουάν δήλωσε: «Δεν θέλω να πω αν μετά το 70' η Λάρισα έχει πρόβλημα, αλλά για τον Άρη αυτές είναι σημαντικές απουσίες. Αν θέλει, όμως, να ξεφύγει από το θέλω να διεκδικήσω κάτι, είναι οριακό παιχνίδι. Και για τις δύο ομάδες, γιατί και η Λάρισα αν θέλει να μπει στα πλέι οφ πρέπει να επικρατήσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.