Ζημιές μέχρι και 5.000.000 ευρώ από τον αποκλεισμό για τον Άρη

Metrosport Team30 Ιουλίου 2021

Ο Αρης κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση αλλά δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και στο τελευταίο λεπτό της παράτασης δέχθηκε το γκολ που του στέρησε την ελπίδα να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι.

Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν με 2-1 την Αστάνα, όμως το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν αρκετό μετά την ήττα με 2-0 στο Καζακστάν. 

Ο αποκλεισμός κάνει μεγάλη ζημιά στα ταμεία της ομάδας καθώς εάν κατάφερνε να φτάσει στον αρχικό της στόχο, δηλαδή μέχρι τους ομίλους, τότε θα έπαιρνε περίπου 5.000.000 ευρώ, ενώ τώρα θα πάρει μόλις 350.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη φάση που συμμετείχε, κάτι που ισχύει και για την ΑΕΚ.

Μόνο η Ελλάδα με δύο εκπροσώπους 


Ο αποκλεισμός Άρη και ΑΕΚ δημιουργεί μπελάδες και στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται 700 βαθμούς πίσω από την 17η Τσεχία που έχει 1 ομάδα παραπάνω (3/4) και αυτό σημαίνει πως «κινδυνεύουμε» να χάσουμε και το «προνόμιο» ο πρωταθλητής να ξεκινά τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό του Champions League, όπως συνέβη φέτος, και να μπαίνει από τον 1ο.

Ακριβώς από κάτω μας είναι η Νορβηγία με 21.125 και παραπάνω εκπρόσωπο (3/4), ενώ είμαστε η μόνη χώρα που στις 24 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της UEFA έχει μείνει με 2 ομάδες. Η Ρουμανία που είναι 25η μετρά 1, ενώ για παράδειγμα το Καζακστάν που είναι 27ο συνεχίζει με 4 (μεταξύ άλλων και την Αστάνα που απέκλεισε τον Αρη).

Τα δεδομένα στη 16η και η 17η θέση

Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Και σε εκείνη από τη 18η μέχρι την 28η

*Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
*Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.