Ζίφκοβιτς-Ντεσπόντοφ σημειώσατε Χ, η Σερβία στα τελικά του Euro 2024

Πέτρος Χαριζακλής19 Νοεμβρίου 2023

Σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και τέσσερα γκολ, Σερβία και Βουλγαρία ήρθαν ισόπαλες 2-2 στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου τους για τα προκριματικά του Euro 2024. 

Με αυτό το αποτέλεσμα οι Σέρβοι προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ οι Βούλγαροι έμειναν για πρώτη φορά χωρίς νίκη σε προκριματική φάση.

Ήταν μια μάχη μεταξύ των «δικών μας παιδιών», του Σέρβου Αντρίγια Ζίφκοβιτς και του Βούλγαρου Κίριλ Ντεσπόντοφ που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ. Ο Ντεσπόντοφ ήταν καλύτερος, είχε δοκάρι και βρήκε δίχτυα αλλά ο Ζίφκοβιτς πανηγύρισε την πρόκριση με την ομάδα του.

Το σκορ άνοιξε για τους Σέρβους στο 16ο λεπτό με κεφαλιά του Βελίκοβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ.


Στο 59' η Βουλγαρία ισοφάρισε με γυριστό του Ρούσεφ και δέκα λεπτά αργότερα ο Ντεσπόντοφ γύρισε το ματς.

Η Σερβία όμως σοβαρεύτηκε, ο Στοΐκοβιτς είχε βάλει τον Βλάχοβιτς στο ματς για να πιέσει και στο 82' ήρθε το 2-2 που έφερνε τους «πλάβι» στο Euro 2024. Ο Τάντιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπάμπιτς πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ναούμοφ.

Σερβία: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μπάμπιτς, Α. Ζίφκοβιτς (77' Ράντονιτς), Λούκιτς (76' Ιλιτς), Γκούντελι, Κόστιτς (85' Μακσίμοβιτς), Τάντιτς, Τζούρισιτς (62' Βλάχοβιτς), Μίτροβιτς (85' Μλαντένοβιτς).

Βουλγαρία: Ναούμοφ, Ποπόφ, Πετκόφ, Ατανάσοφ, Τουρίτσοφ, Κράεφ (77' Κρότσεφ), Κράστεφ (77' Μπορούκοφ), Γκρούεφ, Ντεσπόντοφ (90' Κοβάτσεφ), Κόλεφ (77' Ιλιεφ), Μίντσεφ (46' Ρούσεφ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.