Colpo grosso του Άρη με Ζερβίνιο: Η τεράστια διαδρομή, το χρυσό συμβόλαιο και ο τραυματισμός (vids)

Κωστής Παναγιώτου12 Ιουλίου 2022

Ο Άρης είναι έτοιμος να ανακοινώσει ακόμα μια πολύ μεταγραφή, την πιο ηχηρή που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα στην μεταγραφική περίοδο, στην οποία ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ζερβίνιο θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, όπως άλλωστε αποκάλυψε το Metrosport.gr, δίνοντας στο Χερμάν Μπούργος μια υπερπολύτιμη λύση, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στις θέσεις των εξτρέμ.

H διαδρομή του 

O 35χρονος Ιβοριανός τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ευρώπη τα έκανε στο Βέλγιο. Η Μπέβερεν τον απέκτησε το 2004 σε ηλικία 17 ετών και ένα χρόνο μετά του έδωσε το βάπτισμα στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Ο τότε 18χρονος Ζερβίνιο κατέγραψε 32 συμμετοχές και 6 γκολ στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν.

Το όνομά του είχε ξεκινήσει να ακούγεται στη μεταγραφική πιάτσα και δύο χρόνια μετά η Λε Μανς τον κάνει κάτοικο Γαλλίας. Τη πρώτη του χρονιά στη Ligue 1 αγωνίστηκε σε 26 αγώνες, ενώ συνολικά κατέγραψε 30 συμμετοχές, έχοντας 6 γκολ και 4 ασίστ. 

Ο χορός των εκατομμυρίων και τα "καρφιά" στον Βενγκέρ

Τώρα ήταν η σειρά της Λιλ να τον αποκτήσει, με τους Γάλλους να δαπανούν για λογαριασμό του 6,5 εκατ. ευρώ. Ο Ζερβίνιο δικαιώνει απόλυτα την επιλογή τους, καθώς πραγματοποιεί μια άκρως παραγωγική σεζόν. Σε 39 αγώνες σε πρωτάθλημα και Europa League πετυχαίνει 18 γκολ και 8 ασίστ. Τη σεζόν 2010/11 η Λιλ κατακτά το πρωτάθλημα Γαλλίας, με τον Ιβοριανό να βοηθάει στα μέγιστα την ομάδα του, σκοράροντας 15 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ σε 35 αναμετρήσεις.

Μάλιστα, το 2010 ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος Ιβοριανός ποδοσφαιριστής και παράλληλα ο κορυφαίος στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ το 2011 πήρε πάλι το βραβείο του κορυφαίου παίκτης της Ακτής Ελεφαντοστού.

Πλέον η φήμη είχε βγει έξω από τα σύνορα της Γαλλίας, με αρκετές ομάδες από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης να τον παρακολουθούν. Η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ είχε πάντα τις κεραίες της ανοιχτές στη Γαλλία και τον Ιούλιο του 2011, βγάζει από τα ταμεία της 12 εκατ. ευρώ και τον φέρνει στο Λονδίνο.

Η προσαρμογή, όμως, ήταν δύσκολη στην Premier League και δεν καταφέρνει να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Σε 63 παιχνίδια με τους "κανονιέρηδες" είχε 11 γκολ και 12 ασίστ. Η αποχώρησή του έμοιαζε μονόδρομος και για τις δύο πλευρές, με τη Ρόμα να γίνεται ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Ο Ζερβίνο το 2014, όντας παίκτης των "τζιαλορόσι", παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό Sports Illustrated, αφήνοντας αιχμές για τον Βενγκέρ και την παρουσία του στην Άρσεναλ.

«Η διαφορά μεταξύ της Ρόμα και της Άρσεναλ; Ο τεχνικός. Εδώ ο προπονητής μου, ο Ρούντι Γκαρσία, μου δείχνει εμπιστοσύνη, ξέρω ότι με πιστεύει. Όταν ξυπνώ το πρωί μου αρέσει να έρχομαι στη δουλειά, δεν βλέπω την ώρα.

Τι έμαθα στην Άρσεναλ; Ειλικρινά όχι πάρα πολλά, είναι δύσκολο να μάθω κάτι μένοντας στον πάγκο. Γιατί έφυγα; Επειδή δεν έπαιζα αρκετά», είχε πει χαρακτηριστικά.

Στην Ιταλία βρήκε την "Ιθάκη" του και το "χρυσό" συμβόλαιο στην Κίνα

Στη Ρώμη ο Ζερβίνιο βρήκε ξανά τα πατήματά του, σε 37 αναμετρήσεις σημείωσε 12 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στο Ολίμπικο έρχεται η άκρως δελεαστική πρόταση από την Κίνα και τη Χεμπέι. Ο Ιβοριανός υπέγραψε συμβόλαιο 10.000.000 ευρώ ετησίως (!), ενώ η Ρόμα καρπώθηκε 18 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή του.

Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως η καριέρα του στην Ευρώπη έχει τελειώσει, επιστρέφει το 2018 και πάλι στη Serie A, για λογαριασμό, αυτή τη φορά, της Πάρμα. Ο Ζερβίνιο σκοράρει πάλι διψήφιο αριθμό τερμάτων (11) σε 30 συμμετοχές. Συνολικά με τη φανέλα των "τζιαλομπλού" πραγματοποιεί 89 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 25 τέρματα και 8 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2021 γίνεται συμπαίκτης με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη στην Τράμπζονσπορ, με τη οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Η παρουσία του στη Τραπεζούντα ήταν πολύ μικρή, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπέστη ρήξη χιαστών στον αγώνα με τη Ρίζερσπορ. Συνολικά στην Τουρκία κατέγραψε μόλις 380 λεπτά ( 9 συμμετοχές ) στο τουρκικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 2 γκολ. 

Ο Ζερβίνο ψάχνει πάλι την "Ιθάκη" του. Μένει να δούμε αν η Θεσσαλονίκη και Άρης θα αναγεννήσουν ξανά τον Ιβοριανό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.