Ζερβίνιο ή Γκρέι στην κορυφή;

Γιώργος Στράντζαλης21 Οκτωβρίου 2022

Οι δεύτερες σκέψεις του Αλαν Πάρντιου για την κορυφή της επίθεσης αποδεικνύονται μέσα από τις επιλογές του καθώς χρησιμοποίησε τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια δείχνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής ή βασικός και αναντικατάστατος.

Αυτό, ενδεχομένως, να ένιωθε ο Αντρε Γκρέι πριν την άφιξη του Αλαν Πάρντιου στη Θεσσαλονίκη καθώς μέχρι τότε δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο αμφισβήτησής του. Η αλήθεια είναι ότι προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξε ρόλο και ο ίδιος ο Τζαμαϊκανός με την αποτελεσματικότητά του καθώς, παρότι η συχνότητα των γκολ δεν είναι τόσο έντονη όπως στους πρώτους αγώνες, δεν παύει να είναι ο επιθετικός των οκτώ τερμάτων σε δώδεκα αγώνες σκοράροντας ανά περίπου 100 λεπτά συμμετοχής. Από τα λεγόμενα του Πάρντιου κατέστη σαφές ότι περιμένει (πολλά) περισσότερα από τον Αντρε Γκρέι καθώς επίσης και πως υπολογίζει τον Ζερβίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Πιθανόν μάλιστα να είχε προχωρήσει στο συγκεκριμένο εγχείρημα και στον αγώνα με τον Βόλο (έπαιξε ο Λούις Πάλμα) αν είχε διαπιστώσει ότι ο Ιβοριανός ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας. Δεν το έκανε τότε, το επιχείρημα όμως με τον Ιωνικό.

Πλέον καλείται να αποφασίσει έχοντας μπροστά του τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών απέφυγε να φανερώσει τις σκέψεις του δείχνοντας ότι θα πάρει την απόφασή του αναλόγως της εικόνας που θα παρουσιάσει ο καθένας στη διάρκεια του προγράμματος προετοιμασίας. Βέβαια, η επιλογή θα γίνει αναλόγως και της τακτικής φιλοσοφίας της ομάδας του. 

Ο Πάρντιου εκτιμά ότι ο Ζερβίνιο θα ταιριάξει καλύτερα στην περίπτωση που επιδιώξει παιχνίδι αντεπιθέσεων εκτιμώντας ότι ο Ιβοριανός επιθετικός μπορεί να κινηθεί καλύτερα στον χώρο όπως φυσικά και ότι πλεονεκτεί στον τομέα της ταχύτητας και της τεχνικής κατάρτισης. Από την άλλη πλευρά, φάνηκε και στον αγώνα με τον Ιωνικό πως ο Ζερβίνιο δεν συνηθίζει να κινείται στο «κουτί» ασχέτως του ότι το έκανε στη φάση του τέρματος που σημείωσε. Όσο για τον Γκρέι; Πέραν του ότι είναι πιο συνεπής στην εκτέλεση, γνωρίζει ότι ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στον τομέα των προσωπικών μονομαχιών. Εν τέλει, η επιλογή του θα δείξει σε μεγάλο βαθμό και το αγωνιστικό σχέδιό του. Το σίγουρο είναι ότι στην κορυφή θα βρεθεί ένας εκ των δύο και όχι ο Λουίς Πάλμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.