Ζέρβας: «Το εμβόλιο της Astra Zeneca, τα γήπεδα ΠΑΟΚ και Ηρακλή και η εστίαση»

Metrosport Team22 Απριλίου 2021

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον εμβολιασμό του, τις εξελίξεις που αφορούν τα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, αλλά και το άνοιγμα της εστίασης. «Μου έτυχε το εμβόλιο της Astra Zeneca. Μπήκα στο σύστημα, ήθελα να το κάνω το συντομότερο δυνατό και έτυχε να πάω σε αυτό στο εξαιρετικό κέντρο στην περιοχή Χαριλάου. 

Το έκανα με μεγάλη προθυμία. Ήθελα να δείξω ότι κάνουμε αυτό που μας τυχαίνει. Αισθάνομαι εξαιρετικά. Έχω ανεβασμένη ψυχολογία. Μετά από 14 μήνες νιώθω ευγνώμων. Πέρσι που είχαμε μιλήσει με τον κ. Τσιόδρα δεν ήταν σίγουροι ότι θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τον Ιανουάριο, έλεγαν για το καλοκαίρι» είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη:

«Πάντα ικανοποιούμαι με τη νίκη της ομάδας μου, αλλά το σημαντικό είναι τέτοιες νίκες να οδηγούν σε πρωταθλήματα. Το θέμα είναι να είμαστε πρώτοι στη χώρα, όχι στην πόλη. Θέλω οι ομάδες μας να παλεύουν με τις ομάδες της Αθήνας».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία σημείωσε: «Ήταν εξαιρετικός παίκτης, καλός προπονητής, αλλά δεν είμαι εγώ που θα τον κρίνω. Πάντα ο Πάμπλο είχε ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων. Ο σχεδιασμός, όμως, είναι επιλογή των ανθρώπων της ομάδας».

Για το άνοιγμα της εστίασης: «Εδώ και πολύ καιρό είχα πει ότι οι εικόνες στις πλατείες σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με αυτό τον λόγο. Αφού θα το έχουμε όλο αυτό άναρχο ας το διοχετεύσουμε σε μία ελεγχόμενη κατάσταση, αρχικά με τα καταστήματα και σε δεύτερη φάση με την εστίαση. Είναι μία win win κατάσταση και για τους ιδιοκτήτες και για τον κόσμο, αλλά και για την αστυνομία. Καταλαβαίνω το άγχος αυτών που κάθονται μέσα στο σπίτι και όλα αυτά τα βρίσκω θετικά. Το click away δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν μπορούμε να λέμε τον Απρίλιο του 2021 αυτό που λέγαμε τον Απρίλιο του 2020».

Για το γήπεδο του Ηρακλή: «Οι άνθρωποι του ΓΣ ήρθαν και μου έθεσαν το θέμα της προοπτικής για γήπεδο στους Χορτατζήδες. Ο Δήμος είναι σύμφωνος και βρισκόμαστε στη διαδικασία ελέγχου της οικοπεδικής έκταση και των όρων. Από την στιγμή που απελευθερώθηκε ο χώρος ξεκινάμε από το τι μπορεί να οικοδομηθεί εκεί. Ο Δήμος θα είναι αρωγός».

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Έχει έρθει η απόφαση από όργανο του Υπ. Περιβάλλοντος που εξετάζει κάποιες ενστάσεις. Ο Δήμος ουσιαστικά θα κάνει διαβούλευση, θα περιμένουμε τρεις εβδομάδες και προς τα μέσα Μαΐου και θα παρθεί απόφαση τελειώνοντας ένας μακρύς κύκλος. Το θέμα της υπογειοποίησης έχει κλείσει. Τώρα πάμε στα πολεοδομικά, θα γίνει συζήτηση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.