Ζέρβας: «Πρότεινα στη Μπελούτσι να έρθει για ταινία στη Θεσσαλονίκη, της άρεσε η ιδέα»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας για την επίσκεψη και το προσωπικό δείπνο που είχε με την διεθνούς φήμης σταρ, Μόνικα Μπελούτσι. Μεταξύ άλλων, στάθηκε και στη πρώτη του σημερινή συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη αλλά και στο έργο του Fly Over.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: Αρχικά, για την επίσκεψη της Μόνικα Μπελούτσι στη Θεσσαλονίκη και το δείπνο που απήλαυσε μαζί της: «Χθες ήταν μια γεμάτη μέρα και με ποδόσφαιρο, και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αργότερα με τα βραβεία.

 Είχα το προνόμιο να συναντήσω τη Μόνικα Μπελούτσι. Όλοι ανήκουμε στην ίδια γενιά που την έχουμε ίνδαλμα. Μια γυναίκα που μας κρατάει γοητευμένους. Είχα το προνόμιο να βρεθώ από κοντά μαζί της, βγάλαμε και φωτογραφίες μαζί. Της έκανα δώρο και ένα φουλάρι με το βυζαντινό λογότυπο της Θεσσαλονίκης, στα χρώματα της πόλης. Της άρεσε πολύ!

 Είναι ένας προσφιλής άνθρωπος, βγήκε φωτογραφίες με όλους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το πιο σημαντικό είναι ότι το έχουμε ακόμη έναν άνθρωπο που γνωρίζει τη πόλη μας, με τη Θεσσαλονίκη να στέλνει λαμπερές εικόνες το εξωτερικό».

Για το αν παραμένει το ίδιο όμορφη, όπως την έχουμε γνωρίσει μέσα από τις σπουδαίες της ταινίες: «Είναι εξαιρετικά όμορφη, ακόμη και σε μια ηλικία που δεν είναι όπως ήταν στη Μαλένα. Είναι ένας άνθρωπος που χαίρεσαι να κάνεις συζητήσεις και παρέα μαζί της. Ήρθε εδώ πέρα για την τελευταία της ταινία, με τη Μαρία Κάλλας. Οπότε καταλαβαίνετε πως γνώρισε και τη χώρα μας και το πολιτισμό της μέσα από αυτόν της το ρόλο.

Της προτείναμε να έρθει για μια ταινία στη Θεσσαλονίκη, να την έχουμε εδώ για περισσότερες ημέρες. Της άρεσε αυτή η ιδέα. Μαζί της ήταν και οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες.»

Παράλληλα, πέρα από τις υποχρεώσεις του στο Φεστιβάλ, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και την Τούμπα, για να παρακολουθήσει την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν: «Εγώ πρόλαβα και πήγα στο δεύτερο ημίχρονο, Ξέρετε την αγάπη μου για το γήπεδο. Το ότι φάγαμε 2 γκολ σε 2 επιθέσεις, και μένα δεν μου άρεσε. Πάντα μια ομάδα έχει και τα συν έχει και τα πλην. Και στο δήμαρχο κάνουνε τα παράπονά τους, τα κάνουνε και στον προπονητή».

Για τη σημερινή πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον Στέλιο Αγγελούδη: «Θα έχουμε εκ του σύνεγγυς  τη πρώτη συνάντησή μας. Από τη πρώτη εβδομάδα τη εκλογής του έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Τη δουλειά που έχω κάνει θα πρέπει να τη συνεχίσει και ο επόμενος δήμαρχος. Εγώ θα είμαι πάντα εδώ εποικοδομητικά, γιατί πάνω από όλα είναι η Θεσσαλονίκη. Η επόμενη μέρα είναι εκεί που με έταξε ο λαός της πόλης, στην αντιπολίτευση».

Τέλος, για το Fly Over και τις εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα: «Έχω τοποθετηθεί για αυτό το έργο. 

Τη Θεσσαλονίκη την βρήκε λίγο εως πολύ απροετοίμαστη. Υπολογίζαμε ότι θα είχε ολοκληρωθεί το μετρό, όμως αυτό δυστυχώς δεν έγινε. Θα επιβαρυνθεί πολύ η πόλη, προφανώς. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δούμε πως θα είναι λιγότερες οι δυσκολίες, έτσι ώστε να έχουμε τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση. 

Θα πρέπει να έχουμε όλα τα υπόλοιπα κυκλοφοριακά εργαλεία ολοκληρωμένα, όπως ο ΟΑΣΘ, ο ποδηλατοδρόμος κτλ. ώστε να μην επιβαρυνθούμε κι άλλο και να είναι μια πόλη βιώσιμη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.