Ζέρβας: «Οκταπλασιάστηκαν οι ποδηλάτες στη Λεωφόρο Νίκης»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2021

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέφρασε τη θλίψη του για τους θανάτους της ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου στην Τούμπα και του 47χρονου διανομέα Δημήτρη Ασημάκη στην Ανθέων.

«Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Αυτό είναι καθήκον της Τροχαίας και της δικαιοσύνης», είπε, τονίζοντας ότι πρέπει «να δούμε το θέμα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς».

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως ο δήμος κάνει ποδηλατοδρόμους, ασφαλτοστρώσεις, καλύπτει τις τρύπες που δημιουργούν στην άσφαλτο οι βροχές, προχωρά σε διαγραμμίσεις με τον καλύτερο τρόπο, ενώ συνεργάζεται με όλους τους φορείς στο ζήτημα της σηματοδότησης που θα βελτιώσει τις μετακινήσεις. Και πρόσθεσε πως λόγω της πανδημίας πολλοί επιλέγουν το ποδήλατο ως ασφαλή, υγιεινή και οικονομική μετακίνηση.

Μάλιστα, ο δήμαρχος σημείωσε ότι ενώ το 2014 οι ποδηλάτες που μετακινούνταν σε ωριαία βάση ήταν μόλις 50 άτομα, νεότερη έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών δείχνει ότι ο λόγω του νέου ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Νίκης ο αριθμός τους οκταπλασιάστηκε κι έφτασε τους 400.

Τέλος ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί πως η Θεσσαλονίκη, μία επίπεδη πόλη με λογικές αποστάσεις, θα αποκτήσει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων, προσθέτοντας ότι μέχρι τότε οδηγοί, δικυκλιστές και ποδηλάτες, θα πρέπει να συνυπάρχουν στο οδόστρωμα. Επιπλέον, προανήγγειλε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το κυκλοφοριακό, το οποίο και χαρακτήρισε ως το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.