Ζέρβας: «Ο Άλκης βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας»

Metrosport Team14 Μαρτίου 2023

Για τη μετονομασία της οδού «Θεοδώρου Γαζή» σε «Άλκη Καμπανού» μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως, «Σήμερα έγινε το αυτονόητο, έπειτα από έναν χρόνο από εκείνη την τραγική βραδιά. Θυμάμαι εκείνη την ημέρα σαν να ήταν χθες και παρουσία της οικογένειας του Άλκη και άλλων ανθρώπων έγινε η ονοματοδοσία της οδού».

Gια τις επόμενες κινήσεις που έχουν προγραμματιστεί: «Έχουμε καταλήξει στο σημείο όπου θα μπει το μνημείο για τον Άλκη όπως και τον χώρο , με τον Α.Σ. Άρη να κάνει δωρεά το μνημείο και το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια. Με συγκινεί ωστόσο ο κόσμος που έχει αφήσει τα κασκόλ, όπως και ένα γκράφιτι, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ο Άλκης βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας».

Πως ένιωσε όταν βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, υπογράμμισε: «Είναι αδιανόητο, δεν πρόκειται για ένα απλό σημείο. Όταν περνάς νιώθεις ένα δράμα, δεν είναι μόνο η μνήμη, η αίσθηση της αδικίας αλλά θα πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μας για να γίνει πράξη το ''ποτέ ξανά''. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα χρειαστεί να κάνω ονοματοδοσία σε έναν δρόμο για ένα παιδί 19 ετών που δολοφονήθηκε γιατί ήταν μία ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία περίοδο που υπάρχει όξυνση των αντιδράσεων, υπάρχει ένα πάθος το οποίο δεν μπορώ να το καταλάβω, όπως δεν μπορώ να αντιληφθώ το τι συμβαίνει για μία πολιτική ή οπαδική διαφορά. Εκεί θα πρέπει να υπάρχει παρουσία του κράτους το οποίο θα πρέπει να επέμβει πριν φτάσει το κακό σε αυτό το σημείο, δεν αρκούν μόνο τα λόγια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.