Ζέρβας και Λιόλιος... παρέα με τα δύο τρόπαια Ευρωμπάσκετ: «Η Θεσσαλονίκη να γίνει ξανά κυρίαρχη»

Στέλιος Παρθενάκης27 Νοεμβρίου 2021

Τον χώρο του μουσείου της ΧΑΝΘ επισκέπτονται αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και τον ταμία της Ομοσπονδίας και αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ζεϊμπέκη. 

Μαζί με τον Βαγγέλη Λιόλιο ήταν και τα μέλη του ΔΣ Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Λάμπρος Τάκης και Γιάννης Πεταλωτής.


Εκεί βρίσκονται τα δύο τρόπαια Ευρωμπάσκετ που κατέκτησε η «επίσημη αγαπημένη» το 1987 και 2005.

Παρόντες είναι και μερικοί από τους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας, που κατέκτησαν τα δύο τρόπαια.

«Τα δύο αυτά τρόπαια σημάδεψαν όλους τους Έλληνες και μαζί την μπασκετική ιστορία της Ελλάδας. Χαιρόμαστε που αυτά τα δύο τρόπαια φιλοξενούνται εδώ κι αυτό συμπίπτει με τον πρώτο επίσημο αγώνα της Εθνικής Ανδρών στη Θεσσαλονίκη μετά από δεκαετίες. Υπάρχει πρόθεση τα δύο αυτά τρόπαια εμπλουτισμένα και από άλλα να γυρίσουν κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της, σε κάθε πόλη, κωμόπολη και μικρή περιοχή. Γιατί η ιστορία είναι ζωντανή και θέλουμε να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, να θυμηθεί και να οραματιστεί», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.



«Είναι τιμή που σας έχουμε εδώ. Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το μπάσκετ. Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την αναμέτρηση» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας απευθυνόμενος στον κ. Λιόλιο, ενώ ο τελευταίος ανέφερε πρόσθετα: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην πόλη που έφερε τόσες επιτυχίες. Είναι η αρχή μιας νέας σχέσης. Τα δύο κύπελλα είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες του μπάσκετ. Είναι στο dna μας. Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη και την ΧΑΝΘ. Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ξανά κυρίαρχη. Το έχουμε ανάγκη.»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξαναπήρε τον λόγο και τόνισε: «Το μυαλό μου πήγε στο 1987. Αυτά τα τρόπαια μας θυμίζουν πολύ όμορφες εποχές. Δεν ξεχνιούνται. Η Θεσσαλονίκη έχει το μπάσκετ στην καρδιά της. Θα κάνουμε το καλύτερο για την εθνική μας ομάδα. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες επιτυχίες με οργάνωση και δουλειά».

Τα δύο «ιερά δισκοπότηρα» του ελληνικού μπάσκετ, τα τρόπαια που η Εθνική Ανδρών κατέκτησε στα Ευρωμπάσκετ του 1987 και του 2005, εκτέθηκαν το Σάββατο στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Τρεις πρωταγωνιστές στο δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης, ο Νίκος Σταυρόπουλος από την ομάδα του 1987, καθώς και ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης από αυτή του 2005, ήταν εκεί ξυπνώντας μνήμες από τις ένδοξες στιγμές.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Διονύσης Ανανιάδης, πρόεδρος μουσείου μπάσκετ ΧΑΝΘ, και μαζί του ο πρεσβευτής του μουσείου στο εξωτερικό (ιδιότητα που έχει και ο Νίκος Ζήσης), Λάκης Τσάβας και το μέλος του ΔΣ, Μιχάλης Γιαννουζάκος. Όλοι τους ευχαρίστησαν την ΕΟΚ για την πρωτοβουλία να φέρει τα τρόπαια στη Θεσσαλονίκη και μετέφεραν τις ευχές για νίκη της Εθνικής Ανδρών στην αναμέτρηση της Κυριακής (17:00) με την Λευκορωσία στο «Αλεξάνδρειο» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.