Ζέρβας για γήπεδο Άρη: «Έγινε η αρχή, τον Φεβρουάριο η πρώτη δέσμευση»

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο project του νέου γηπέδου του Άρη, καθώς σήμερα (5/11) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για να συζητηθούν τα σχέδια του έργου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κωσταντίνος Ζέρβας:

Για την συνάντηση του γηπέδου του Άρη:

«Δεν έχει υπογραφεί σήμερα το μνημόνιο, ήταν μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα αυτή η συνάντηση. Δώσαμε το παρών και οι δύο Δήμαρχοι. Εκείνη η έκταση, στην οποία θα φτιαχτεί το νέο γήπεδο, ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πυλαίας/Χορτιάτη, η ιδιοκτησία είναι του ΟΑΕΔ και σήμερα οι άνθρωποι του Άρη, οι δύο Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης έκαναν την αρχή για τον οδικό χάρτη του γηπέδου. Ένα από αυτά που συμφωνήθηκε, είναι το μνημόνιο, δηλαδή η βάση για την υλοποίηση του έργου. Θα παρακολουθούμε όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται, με πρώτο και κύριο βέβαια, την παραχώρηση της έκτασης των 162 στρεμμάτων που ανήκει στον ΟΑΕΔ, συζητήθηκαν πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες δεν μπορούν να ειπωθούν δημόσια. Απλώς, ψάχνουμε να βρούμε πως θα ξεκινήσουμε αυτό το διπλό project. Με την ολοκλήρωση των έργων της μεγάλης έκτασης κοντά στο αεροδρόμιο και την έκταση του Χαριλάου, η οποία θα ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι φορείς της πόλης βρισκόμαστε σε κοινή γραμμή, ωστόσο θα δούμε τώρα και πως θα έχει ανταπόκριση από την Πολιτεία. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, είχε δεσμευτεί στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για το νέο γήπεδο του Άρη, αλλά βέβαια θέλει πολύ δουλεία, η Θεσσαλονίκη από την πλευρά της, έχει την εμπειρία από το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όλοι μας βάζουμε την θέληση μας για όλα τα νέα project. 

 Είναι ένα project, το οποίο όλοι κερδίζουν, καθώς θα παραχωρηθεί για τους Πολίτες ένα μεγάλος χώρος αλλά και θα φτιαχτούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τον Άρη. Όλοι μπορούν να βγουν οφειλόμενοι και κυρίως η Θεσσαλονίκη. Θα έχει και περισσότερο πράσινο. Μέχρι τον Φεβρουάριο να έχουμε την πρώτη ουσιαστική δέσμευση της παραχώρησης ή ανταλλαγής των 162 στρεμμάτων. Και όλα αυτά από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, δηλαδή το δημόσιο. Ξεκινάει ένας μακρύς και ενδιαφέρον δρόμος για το γήπεδο. Στη συνέχεια, παίρνουν σειρά ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Ηρακλής για ένα νέο γήπεδο. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις κάνουν τις μεγάλες ομάδες, οι μεγάλες ομάδες κάνουν τις πόλεις μεγάλες.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.