Ζέρβας: «Ηρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει κάτι μεγάλο ξανά»

Metrosport Team03 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Ντου στα Γήπεδα» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος μίλησε αναφορικά με τις κινήσεις που γίνονται ώστε να συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη η Euroleague, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του κορωνοϊού το οποίο ταλανίζει τη χώρα μας καθώς και όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για τις κινήσεις που γίνονται ώστε να συνεχιστεί η Euroleague στη Θεσσαλονίκη:

«Οφείλαμε να κινηθούμε για την διεκδίκηση της συνέχειας της διοργάνωσης κάτι που κάναμε όταν μάθαμε ότι η Euroleague ήθελε να συνεχίσει το τουρνουά. Οι διοργανωτές ήθελαν να βρουν μία χώρα που να είναι ασφαλής από τον κορωνοϊό μία προϋπόθεση που έχει η Ελλάδα, σκεφτήκαμε «γιατί όχι η Θεσσαλονίκη;» Η πόλη έχει την εμπειρία από τα παλαιότερα χρόνια, είναι η πόλη που έχει αναδείξει το μπάσκετ. Ήρθε η ώρα να ζήσουμε μεγάλες στιγμές ξανά. Πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν το διεκδικεί η γενική γραμματεία αθλητισμού μιας χώρας, αλλά το διεκδικεί μία πόλη. Το οικονομικό κομμάτι δεν μας είναι εμπόδιο καθώς φέτος η πόλη που θα διοργανώσει το event δεν θα πρέπει να καταβάλει χρήματα στη Euroleague, ενώ πέρσι το αντίτιμο έφτανε τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς στο γήπεδο δεν θα μπορούν να βρεθούν θεατές αλλά συνολικά στην πόλη θα υπάρξουν 15 χιλιάδες διανυκτερεύσεις, κάτι το οποίο θα βοηθήσει οικονομικά την πόλη καθώς και σε επίπεδο διαφήμισης».

Ενώ πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μία πόλη να αναλαμβάνει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και να έχει προβολή στο εξωτερικό. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που έγινε στην πόλη μας είναι πίσω στο 2013. Ενώ το 2000 είχε διεξαχθεί το Final 4 στο «PAOK Sports Arena». Όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι πολλά χρόνια πίσω και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή για να φιλοξενήσουμε κάτι μεγάλο ξανά. Ακόμα δεν είναι σίγουρο το αν θα διεξαχθεί 100% το τουρνουά καθώς υπάρχει ακόμα το πέπλο του κορωνοϊού. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέχρι το τέλος Μάϊου και πιο συγκεκριμένα στις 24 του μήνα αναμένεται η τελική απόφαση για τη χώρα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Οι προετοιμασία των αθλητών αναμένεται να ξεκινήσεις από τα τέλη Ιουνίου ενώ το τουρνουά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου».

Για τις δαπάνες που θα χρειαστούν: «Είναι πολύ μικρότερες οι οικονομικές ανάγκες από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Οποιοδήποτε ποσό χρειαστεί για μία μικρή ανακαίνιση του «Παλέ» και του «PAOK Sports Arena», δεν θα είναι απαγορευτικό για την πόλη. Εμείς ετοιμάζουμε τον φάκελο βήμα-βήμα. Υπάρχουν μία σειρά απαντήσεων που μας ζητούν, όπως τα logistics , τα ξενοδοχεία που υπάρχουν, τα νοσοκομεία, τις εγκαταστάσεις, τα λεωφορεία που είναι διαθέσιμα. Είναι μία σειρά πραγμάτων».

Για την άρση των μέτρων του κορωνοϊού και τις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει πραγματοποιηθεί μία τηλεδιάσκεψη με τον κύριο Αυγενάκη και τον τρόπο που θα λειτουργούν οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και υπάρχει μία σειρά λεπτομερειών που αναμένεται να εκδοθούν καθώς υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας τους. Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ τους Θεσσαλονικείς. Το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο δημαρχιακό μέγαρο, την ημέρα εκείνη τη θυμάμαι σαν σήμερα και το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία και η πόλη μας είχε πολύ καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση του ιού. Τώρα που δεν υπάρχουν οι απαγορεύσεις είναι θέμα του καθενός μας να τηρεί όλους τους κανόνες αλλά χωρίς φόβο. Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος και ξεκινάει από την άρση των μέτρων με στόχο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.