Ζέρβας: «Εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη το Final 8»

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας για την επόμενη μέρα στην πόλη μετά την άρση της καραντίνας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις κινήσεις του Δήμου που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες, τα δημοτικά τέλη, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων με τις νέες υγειονομικές προδιαγραφές, ενώ μίλησε και για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Final 8 της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ΟΑΣΘ: «Η λειτουργία του ΟΑΣΘ είναι μέχρι στιγμής ομαλή με μειωμένη, βεβαίως, κίνηση του κόσμου. Το θέμα είναι περισσότερο τα οχήματα. Έκανε μια προσπάθεια ο Δήμος ώστε να πάρουμε 50 λεωφορεία από τη Λειψία. Επίσης, μπήκαν και τα 100 λεωφορεία του ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαγωνισμού για τη μείωση 180 οχημάτων για τον ΟΑΣΘ. Συνολικά, δηλαδή, προσδοκούμε σε 330 επιπλέον λεωφορεία μέχρι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να φτάσουμε τον μαγικό αριθμό 500 που θεωρείται ικανός για την ανθρώπινη κυκλοφορία στην πόλη μας».

Για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων: «Την περασμένη Πέμπτη είχαμε μια τηλεδιάσκεψη με τα επιμελητήρια και τον Εμπορικό Σύλλογο και συζητήσαμε τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου. Δική μου εισήγηση είναι, όπου είναι εφικτό, να υπάρχει η δυνατότητα να αραιώσουν τα τραπέζια. Βεβαίως, πολύ πιο εύκολα γίνεται αυτό σε μια πλατεία ή σε έναν πεζόδρομο, τουλάχιστον εκεί θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς πιο ελαστικοί. Την ίδια στιγμή, εξετάζουμε και παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπου δρόμοι πεζοδρομούνται για λίγες ώρες της ημέρας. Είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αυτή, κάνουμε συνεχώς διαβουλεύσεις για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Ζήτησα και από τους εμπόρους να δουν κατά πόσο μπορούν να δουλέψουν εκδηλώσεις όπως οι “λευκές νύχτες” προκειμένου, παράλληλα με δικά μας event, ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί για περισσότερες ώρες στο κέντρο».

Για τη διεκδίκηση του Final 8 της Ευρωλίγκας: «Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ειδικότερα είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές. Πληροφορηθήκαμε ότι η Ευρωλίγκα έκανε μια προεπιλογή μεταξύ της Λιθουανίας, της Σερβίας και της Ελλάδας, για την οποία ακουγόταν η υποψηφιότητα της Αθήνας. Θεωρήσαμε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη με δεδομένο ότι διαθέτει ασφάλεια, εμπειρία, εξαιρετικούς αθλητικούς χώρους, νοσοκομειακή και ξενοδοχειακή υποδομή και το ότι είναι εύκολη στη μετακίνηση. Από την άλλη πλευρά, συναντήσαμε ένα θετικό πνεύμα στο να γίνει στην πόλη μας το Final 8, εφόσον βεβαίως διεξαχθεί. Μιλάμε για 15 διανυκτερεύσεις μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, την προβολή της και την οικονομία της».

Για τα δημοτικά τέλη: «Για όσα μαγαζιά είναι κλειστά και για όλους όσους επλήγησαν ο δήμος δεν πρόκειται να ζητήσει δημοτικά τέλη. Είμαστε κοντά στους επιχειρηματίες της πόλης μας. Τίποτα δεν θεωρείται ληξιπρόθεσμο, όσοι είχαν κάνει ρύθμιση, η ρύθμιση πάει πίσω. Μέσα στον Μάιο, ο οποίος θεωρείται ο μήνας της επιστροφής θα δούμε τα πράγματα ώστε όπου μπορεί ο Δήμος να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό, βεβαίως, να μπούμε σε μια διαδικασία ώστε ο κόσμος να δουλεύει για να μπορεί ο Δήμος και να εισπράξει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.