Ζέρβας: «Είμαστε προετοιμασμένοι, θα είμαστε νικητές»

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2020

Ψύχραιμος και σίγουρος ότι η Θεσσαλονίκη θα καταφέρει να αφήσει πίσω της το κακό και να επιστρέψει πιο δυνατή εμφανίστηκε ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι η μάχη είναι πιο δύσκολη και συστήνοντας ψυχραιμία και πειθαρχία. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το lockdown στη Θεσσαλονίκη: «Το πράγμα πήγαινε προς τα εκεί. Δεν είναι ώρα μνημόσυνα ούτε για να αποδώσουμε ευθύνες και να δούμε ποιος φταίει και γιατί. Η Θεσσαλονίκη είχε δύο κρούσματα και τώρα φτάσαμε η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες να έχουν τα 2/3 των ενεργών κρουσμάτων. Το αφήνουμε πίσω μας και μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αφήσουμε πίσω το κακό»

Για χρήση SMS: «Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Πρέπει να μπούμε στο βαθύ κόκκινο. Γυρνάμε πίσω. Δυστυχώς γυρνάμε σε χειρότερη κατάσταση. Ο καθένας έχει κάποιος γνωστό στον κορωνοϊό. Είναι χειρότερη η κατάσταση. Είμαστε πιο έμπειροι πλέον και στα νοσοκομεία και στους χώρους εργασιάς. Θα το παλέψουμε. Δεν μας πιάνει πανικός. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα είμαστε εμείς οι νικητές».

Για τις ΜΕΘ: «Έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ κορωνοϊού και ανοίγουν άλλες ΜΕΘ. Κάτι που σημαίνει ότι η εξυπηρέτηση άλλων περιπτώσεων πάνε πιο πίσω ώστε να εξυπηρετούν αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί και τα νοσοκομεία. Το σύστημα αντέχει αλλά είναι στα όρια του». 

Για τα παιχνίδια: «Δεν το ξέρω αυτό. Είναι κάποια πράγματα που θα εξειδικευτούν. Αυτόν δεν είναι και το πρωτεύον, προέχει η υγεία και το επιχειρείν. Θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και να δούμε ποιες θα ανοίξουν ξανά. Αυτή είναι μια μεγάλη αγωνία».

Για την εισήγηση του: «Η εισήγησή μου ήταν να γίνεται απαγόρευση το απόγευμα. Η κατάσταση είναι τέτοια ώστε να κλείσουν και τα καταστήματα. Τώρα πρέπει να αποφασιστεί πώς θα στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι». 

Τέλος, τόνισε: «Είναι ένας πόλεμος και η νίκη θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα παλέψουμε. Είναι πιο δύσκολη η μάχη αλλά οι δυνατοί εκεί φαίνονται. Ψυχραιμία, πειθαρχία και όχι πανικός».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.