Ζέμπερης για το CAS: «Η FIFA μας τιμώρησε με μια ποινή, η οποία δεν είχε νομική βάση»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2022

Ο νομικός της ΠΑΕ Άρης, Κωνσταντίνος Ζέμπερης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και  μίλησε για την υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι και τη δικαίωση των "κίτρινων" από το CAS.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μας και η ομάδα φεύγει από αυτό το καθεστώς "ομηρίας", με την έννοια ότι πλέον είναι ελεύθερη να κάνει το σχεδιασμό της χωρίς να έχει αυτόν το βραχνά. Πάντα πριν από κάθε μεταγραφική περίοδο υπήρχε το θέμα για τον Άρη αν θα κάνει μεταγραφές ή δεν θα κάνει. 

Έχουμε στα χέρια μας την πλήρη απόφαση. Το CAS υπό νορμάλ συνθήκες όλες οι αποφάσεις που βγάζει είναι με σκεπτικό. Αύτη ήταν μια δύσκολη υπόθεση, αλλά είχαμε κάποια σοβαρά νομικά επιχειρήματα, αυτό έκρινε και το CAS. 

Σαφώς κρίνει το επιχείρημα το νομικό ότι ο τρόπος που μας τιμώρησε η FIFA, η ποινή που μας επέβαλλε δεν προβλεπόταν και ήταν κακή εφαρμογή των κανονισμών και λανθασμένη, επομένως συμφωνώντας με αυτό ακύρωσε την ποινή. Το θέμα το οποίο κρίνει το CAS είναι ότι έγινε λανθασμένη χρήση κανονισμών. Η FIFA μας τιμώρησε με μια ποινή, η οποία δεν είχε νομική βάση».

Στο ερώτημα αν εξηγείται μέσα στην απόφαση από το CAS o λόγος που χρειάστηκαν τόσες παρατάσεις, απάντησε: «Όχι δεν εξηγείται, γενικά οι αποφάσεις του CAS αργούν πολύ, γιατί υπάρχουν πολλές υποθέσεις, υπάρχει και μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Οι διαιτητές βγάζουν την απόφαση, μετά πρέπει να την γράψουν, να ελεγχθεί από τη γραμματεία του CAS. Πλέον αργούν όλες οι υποθέσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή άργησε πολύ παραπάνω.

Φαντάζομαι ότι ήταν συνδυασμός, ήταν δύσκολη υπόθεση, επομένως άργησε η απόφασή της, μετά προφανώς λόγω γραφειοκρατίας. Σημασία έχει ότι τέλος καλό, όλα καλά. Δεν υπήρχε ποτέ αλλαγή της σύνθεσης του CAS για την υπόθεση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.