Ζελένσκι: «Πάνω από 400 εγκλήματα πολέμου έκαναν οι Ρώσοι στη Χερσώνα»

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2022

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι στη Χερσώνα έγιναν πάνω από 400 εγκλήματα πολέμου, λίγες ημέρες μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή. «Οι ερευνητές έχουν ήδη τεκμηριώσει περισσότερα από 400 ρωσικά εγκλήματα πολέμου, εντοπίζονται πτώματα τόσο πολιτών όσο και στρατιωτικού προσωπικού. Στην περιοχή της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός άφησε πίσω του τις ίδιες θηριωδίες όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας», δήλωσε σε νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

Συμπλήρωσε ότι 226 οικισμοί, με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, έχουν σταθεροποιηθεί και ο νόμος σε αυτές τις περιοχές έχει αποκατασταθεί. Παράλληλα ανέφερε ότι οι μάχες στην επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, χωρίς να έχουν μειωθεί οι ρωσικές επιθέσεις. 

«Οι μάχες στην επαρχία Ντονέτσκ είναι εξίσου έντονες όπως ήταν τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι: «Το επίπεδο των ρωσικών επιθέσεων δεν έχει μειωθεί. Και το επίπεδο ανθεκτικότητας και θάρρους μας είναι στο ύψιστο επίπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.