Ζελένσκι για Μαριούπολη: «Η πολιορκία των Ρώσων θα μείνει στην ιστορία των εγκλημάτων πολέμου»

Metrosport Team20 Μαρτίου 2022

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook το πρωί της Κυριακής, ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ότι η Μαριούπολη θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα εγκλημάτων πολέμου. «Το να κάνεις κάτι τέτοιο σε μια ειρηνική πόλη, όπως αυτό που έκαναν οι κατακτητές, είναι ένας τρόμος που θα θυμόμαστε στους επόμενους αιώνες».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς είπε ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία «δεν ήταν απλές ή ευχάριστες, αλλά είναι απαραίτητες. Η Ουκρανία πάντα αναζητούσε μια ειρηνική λύση, μας ενδιαφέρει η ειρήνη τώρα».

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε και ότι ο ρωσικός στρατός υπέστη «πρωτοφανείς απώλειες» καθώς και ότι ορισμένες ρωσικές μονάδες έχουν «καταστραφεί κατά 80 έως 90%».

«Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πολεμήσουν πιο επαγγελματικά από έναν στρατό που διεξάγει πολέμους για δεκαετίες σε διάφορες περιοχές και συνθήκες. Απαντούμε με σοφία και θάρρος στον μεγάλο αριθμό του εξοπλισμού και των στρατιωτών τους που στάλθηκαν στην Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι.

Πάντως, διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN και το Reuters τονίζουν ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του Ζελένσκι για τις ρωσικές απώλειες.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία συνέχισε να «στέλνει τους ανθρώπους της για σφαγή», ενώ περιέγραψε και μια μάχη κοντά στην Τσορνομπάγιβκα στη νότια Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους και έξι φορές απέκρουσαν τους Ρώσους.

«Σε μέρη όπου έγιναν ιδιαίτερα σκληρές μάχες, τα σώματα των Ρώσων στρατιωτών απλώς συσσωρεύονται κατά μήκος της γραμμής άμυνάς μας. Κανείς δεν συλλέγει αυτά τα πτώματα».

Ο Ζελένσκι είπε ότι οκτώ διάδρομοι εκκένωσης λειτουργούσαν το Σάββατο, αλλά λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, οι αρχές δεν κατάφεραν να διασώσουν ανθρώπους από την Μποροντιάνκα στην περιοχή του Κιέβου.

Επίσης, οι αρχές δεν μπόρεσαν επίσης να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στις πόλεις στη νότια περιοχή της Χερσώνας. «Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μπλοκάρει το κομβόι μας. Γιατί; Ο στόχος τους παραμένει ο ίδιος. Και πάλι, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα για την προπαγάνδα τους ότι η Ουκρανία άφησε τους πολίτες της χωρίς τα απαραίτητα, λες και η Ρωσία τους σώζει συνεχώς από κάτι», είπε ο Ζελένσκι.

Πηγή: dikaiologitika

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.