Κάρλος Ζέκα: «Πεινασμένη η Μίντιλαντ, θα είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ»

Χάρης Εμμανουηλίδης18 Δεκεμβρίου 2021

Αν κάποιος μπορεί να ξετυλίξει καλύτερα από τον καθένα άλλο το... κουβάρι της επικείμενης αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Conference League, Μίντιλαντ, αυτός είναι ο Κάρλος Ζέκα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη, της οποίας είναι και αρχηγός, δεν κατάφερε να αγωνιστεί με αντίπαλο τον Δικέφαλο στη σειρά αγώνων που πραγματοποιήθηκε λόγω της ρήξης χιαστών που υπέστη, ωστόσο «σκανάρει» για λογαριασμό του Metrosport.gr και της «Μ», τις δύο ομάδες, «ζυγίζει» τις πιθανότητες και χτυπάει... καμπανάκι στον ΠΑΟΚ.

Ο Έλληνας μέσος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Πορτογαλία όπου αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό του και όπως χαρακτηριστικά λέει, «Είμαι καλά τώρα, δουλεύω πολύ σκληρά και δυνατά για να γίνω καλύτερα. Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική τώρα, γιατί είχα συνηθίσει να είμαι μέσα στα γήπεδα. Στην προετοιμασία πιστεύω θα είμαι έτοιμος. Ξεκινάω από το πρωί την αποθεραπεία μέχρι το μεσημέρι, μου λείπει η καθημερινότητα της προπόνησης, οι συμπαίκτες μου, τα παιχνίδια γιατί θέλω πολύ να παίξω και δεν μπορώ», με τον ίδιο να μετράει μία - μία τις ημέρες της επιστροφής του από τις 4 Οκτωβρίου. 


Ο έμπειρος μέσος, μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν κρύβει την επιθυμία που είχε να το κάνει αυτό, όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να παίξει, «Μπορεί ένα από τα παιχνίδια που θα ήθελα να παίξω να ήταν με τον ΠΑΟΚ γιατί θα επέστρεφα στην Ελλάδα και θα ήταν απέναντι σε μία καλή ομάδα με καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της. Όλα τα παιχνίδια για εμένα είναι σημαντικά και θα ήθελα να αγωνιστώ. Τα παιχνίδια θα ήταν 50-50, ο ΠΑΟΚ ήταν μία έμπειρη ομάδα και κλήθηκε να παίξει απέναντι σε 10 παίκτες και ήταν πιο εύκολο για αυτούς. Στην Τούμπα εμείς κάναμε τις φάσεις μας γκολ ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπορέσει να βρει αυτό τη στιγμή και νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα του, η έλλειψη του εύκολου γκολ. Αυτό είναι που θέλουμε όλοι, έναν παίκτη που να βάζει γκολ ανά δύο ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν εύκολα, αλλά εμείς είχαμε κάνει καλό παιχνίδι και δεν ήταν τόσο εύκολο γιατί είχαμε και τον τερματοφύλακα μας σε καλή ημέρα».

Όσο για τον παίκτη των «ασπρόμαυρων» που θα ήθελε για συμπαίκτη, ο Ζέκα φάνηκε να δυσκολεύεται, «Δύσκολη ερώτηση… έχω τον Πασχαλάκη φίλο από την Εθνική, τον αγαπάω, αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες με ποιότητα, όπως για παράδειγμα είναι ο Ζίβκοβιτς, ο Αντρέ Βιεϊρίνια αλλά και ο Μπίσεσβαρ».

Μίντιλαντ, η ανάλυση

Ο αρχηγός την Κοπεγχάγης παρέθεσε τις σκέψεις του γύρω από την ομάδα που πάνε... «χέρι - χέρι» στη μάχη του τίτλου και επισήμανε τα τα σημείο που πρέπει να υπογραμμίσει ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της. 

«Εμείς έχουμε πολλούς τραυματισμούς στην ομάδα και οι περισσότεροι ήταν βασικοί, για παράδειγμα όπως έγινε στο παιχνίδι με τη Μπρατισλάβα που ήταν παιδιά 17-18 χρονών. Είναι κάτι που παίζει το δικό του ρόλο που είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Η Μίντιλαντ είναι μία ομάδα που τα έχει όλα. Την χαρακτηρίζει η μεγάλη ποιότητα, ενώ τη διακρίνει και η ταχύτητα σε συνδυασμό με την εμπειρία. Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα για να παίξεις μαζί της, δεν θα είναι εύκολο για καμία από τις δύο ομάδες. Θα είναι παρόμοιες στο αγωνιστικό κομμάτι», ανέφερε αρχικά.

Όσο για το δυνατό σημείο των Δανών και τους κομβικούς παίκτες που διαθέτουν; «Είναι μία ομάδα που δίνει μεγάλη έμφαση στις στατικές φάσεις και αρέσκεται στο να βρίσκει δίχτυα από αυτές και αυτό αποτελεί το δυνατό της σημείο εντός των τεσσάρων γραμμών. Αναφορικά με τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά, ένας από αυτούς είναι ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Έρικ Σβιατσένκο ενώ πολύ καλά στοιχεία έχει και ο Πιόνε Σίστο που αγωνίζεται στην επίθεση και καλύπτει πολλούς χώρους και στα άκρα αυτής».

Μία ιδιαιτερότητα που υπάρχει στη λίγκα της Δανίας, είναι η μεγάλη διακοπή περίπου δύο μηνών από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο, με πολλούς να έχουν την απορία αναφορικά με το πως το διαχειρίζονται αυτό οι ομάδες, ο Κάρλος Ζέκα, έχει την απάντηση. 

«Εμείς θα ξεκινήσουμε 6 Ιανουαρίου προετοιμασία και θα έχουμε μπροστά μας, 1.5 μήνα για να είμαστε έτοιμοι κατά την εκκίνηση του πρωταθλήματος και με στόχο να βελτιώσουμε τα σημεία που χρειάζονται. Η συνέπεια αυτού είναι πως όταν γυρίζουμε στα γήπεδα είμαστε πεινασμένοι, εγώ αυτό βλέπω από την ομάδα μου και πιστεύω ότι το ίδιο θα ισχύει και στην περίπτωση της Μίντιλαντ».


Τετ α τετ με τον Ζέκα

Τελικά η ηλικία παίζει μπάλα; «Εγώ είχα τον πρώτο μου τραυματισμό στα 33, δεν είναι τραυματισμός ηλικίας αλλά ατυχίας. Δεν έβαλα καλά το πόδι, γλιστρούσε το γήπεδο και ήταν όλα μαζί. Εξαρτάται από τη ζωή που κάνει ο κάθε παίκτης, το κορμί που έχει, την προπόνηση καθώς όσο μεγαλώνεις χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Δεν νομίζω πως έχει κλείσει ο κύκλος των παικτών του ΠΑΟΚ που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, καθώς ως ποδοσφαιριστές έχουν ακόμη να δώσουν πολλά, αλλά χρειάζεται να προσέχουν περισσότερο. Εγώ στα 33 μου νιώθω καλύτερα από τα 25 μου, αισθάνομαι πιο έμπειρος, ξέρω τι να κάνω».

Έχει αδυναμίες ο Κάρλος; «Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, το αφήνω αυτό στους ειδικούς, εγώ δεν μπορώ να το πω αυτό. Κάποια πράγματα τα κάνω καλά και κάποια όχι τόσο και χρειάζομαι βελτίωση. Πάντα μπορείς να γίνεις καλύτερος, ακόμη και στο build up, να ανεβαίνω λίγο περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι και τα κλεψίματα μου πρέπει να δουλεύω».

Πολλές φορές οι ομάδες ψάχνουν έναν... «Ζέκα» τι λέει ο ίδιος; Υπήρξε πρόταση από μεγάλο κλαμπ της Ελλάδας και σε ποια χρώματα θα μπορούσαμε να τον δούμε, «Εγώ στην Ελλάδα επιστρέφω μόνο για τον Παναθηναϊκό αν γίνει κάποια στιγμή αυτό. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται την επόμενη ημέρα, μακάρι να γίνει αυτό. Είναι η ομάδα μου ο Παναθηναϊκός». Και προσθέτει, «Δεν έχει υπάρξει, αλλά στην Ελλάδα μόνο Παναθηναϊκός».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.