Ζεϊμπέκης: «Κάνουμε ότι είναι δυνατό για καθαρή Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται στην πόλη, αλλά και το ντέρμπι Άρη-Ηρακλή, έχοντας αγωνιστεί στους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το Lockdown:

«Είναι ένα μέτρο που αναγκαστικά εκ των πραγμάτων πρέπει να το κάνουμε και αυτό όπως κάναμε και άλλα. Η καθημερινότητά μας είναι δύσκολη και η δική μας υπηρεσία απαρτίζεται από υπάλληλους, δυστυχώς κάποιοι θα μείνουν σπίτι αν αρρωστήσουν. Κάνουμε ότι είναι δυνατό να κρατήσουμε την πόλη καθαρή, με απολυμάνσεις».

Για τις κινήσεις που γίνονται και τις απολυμάνσεις στην πόλη:

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι με ειδικά απολυμαντικά συν τη χλωρίνη με προσοχή να καθαρίζουμε στάσεις, παγκάκια, τις ομπρέλες στην παραλία, στον Λευκό Πύργο και στις γειτονιές, στα πάρκα. Παντού προσπαθούμε να καθαρίσουμε και να ψεκάσουμε, όπου μαζεύεται κόσμος. Είναι πολύ υψηλά τα νούμερα διασποράς απ’ ότι στο πρώτο lockdown. Δεν ξέρω τι φταίει που φτάσαμε ως εδώ, αλλά σαν υπηρεσία και Δήμος πάλι αντιδράσαμε σωστά και ανταποκρινόμαστε στις δυσκολίες. Ας ελπίσουμε να μαζευτεί όλο αυτό, να μειωθούν τα κρούσματα και να κυκλοφορούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας».

Για τον εκνευρισμό στον κόσμο από τα μέτρα:

«Δεν θέλω να δικαιολογήσω ή να ρίξω σφάλματα σε κανέναν. Εδώ είναι ένα παγκόσμιο γεγονός. Όχι της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Χώρες που πέρασαν πολύ δύσκολα στο πρώτο κύμα, το ίδιο περνούν ξανά. Να μας έκλειναν νωρίτερα; Να έκλειναν και το καλοκαίρι; Είναι πρωτόγνωρό για όλους μας, δεν μπορώ να κρίνω και να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Βλέπω τι γίνεται και στις ευρωπαϊκές χώρες».

Για το ντέρμπι Άρη-Ηρακλή:

«Είναι δύσκολα για τον Άρη γενικά. Περίμενα πιο καλό τον Ηρακλή. Ο Άρης έπαιξε αυτό που μπορούσε να παίξει. Δεν ξέρω τι περισσότερες δυνατότητες έχει. Όσο είδα στο πρώτο ματς δεν ήταν αυτό που έπρεπε, με τον Ηρακλή έδειξε σημάδια βελτίωσης. Οι ομάδες δεν μπορούν να προπονηθούν, να λειτουργήσουν, θα παίξουμε, δεν θα παίξουμε… Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλες τις ομάδες, τους προπονητές, τους αθλητές, δεν μπορείς να προγραμματίσεις…Θα έπρεπε ίσως να παρθεί άλλη απόφαση από την Ομοσπονδία. Όταν έχει lockdown όλη η χώρα δεν μπορεί να μην προσβληθούν οι παίκτες, διαιτητές οι ποδοσφαιριστές… Καλύτερα κράτα τους όλους εκτός αγώνων για 3 εβδομάδες και επέστρεψε τους κανονικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.