Ζεϊμπέκης: «Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές, έκλεισε ο κύκλος του Βασιλακόπουλου»

Metrosport Team25 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε για τη συστράτευσή του με την παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου για τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε:

Για τις εκλογές στην ΕΟΚ: «Οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα. Το θέμα είναι το πότε. Αυτό που είπατε είναι ξεχωριστό κομμάτι, μια κόντρα του Βασιλακόπουλου με τον υπουργό. Η ζημιά στο τέλος είναι για το μπάσκετ. Έχει καταλάβει ότι έχει κλείσει ο κύκλος του και δεν έχει υποστηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους. Ξέρει ότι πρέπει να τραβηχτεί αλλά είναι ένα προσωπικό κομμάτι με τη σχέση του με τον υπουργό και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές».

Για τις κόντρες στο μπάσκετ: «Το θέμα είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει να τελειώνουν να γίνει μια νέα αρχή. Αυτό με τον κορωνοϊό σημαίνει μιάμιση χρονιά καμένη για όλα τα σωματεία. Αυτοί οι μήνες που θα πάει πίσω η εκλογή είναι ότι θα πάει μια χρονιά πίσω το μπάσκετ. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Πότε θα γίνουν αυτά; Είναι κρίμα. Εφόσον έχουν οριστικοποιηθεί κάποια πράγματα ας γίνει νωρίτερα.

Πόλεμο κάνει κανείς όταν υπάρχει περίπτωση νίκης. Εδώ ο πόλεμος είναι τελειωμένος, έχει ημερομηνία λήξης. Οι εκλογές θα γίνουν αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι το μπάσκετ παθαίνει ζημιά χωρίς λόγο. Εγώ εξετάζω ότι έχει μπει σε μια τροχιά, έχει κλείσει ο κύκλος. Γιατί να ξεφτιλίζεται αυτό το άθλημα; Είναι κρίμα».

Για τα κλειστά γήπεδα που υποσχέθηκε ο κ. Λιόλιος: «Ο κ Λιόλιος ζήτησε από δήμαρχους περιφερειάρχες να του δώσουν κάποιους χώρους για να μπει σε προγραμματισμό. Υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ που πριμοδοτούν το κόστος ενός τέτοιου γηπέδου, δεν είναι μεγάλο να γίνει. Με ένα μπαλόνι και ένα παρκέ φτάνει στα 150.000 ευρώ. Δεν λέμε να γίνουν ΟΑΚΑ. Αλλά να κλειστούν κάποια γήπεδα να μπορούν να αθλούνται οι ομάδες. Είναι εφικτό αυτό που λέει ο κ. Λιόλιος. Με 15 εκατομμύρια, μπορείς να κλείσεις πολλά γήπεδα. Το δύσκολο είναι να πάρεις τα λεφτά. Ο κ Λιόλιος το έχει δείξει με τον Προμηθέα, έχει επενδύσει γύρω στα 4 εκατ. στα γήπεδα των ακαδημιών. Δεν είπε ένα «θα» και απλώς να μοιράζει υποσχέσεις. Είναι επιχειρηματίας οργανωμένος, δεν είναι άνθρωπος που ονειροβατεί, είναι άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ και αυτός είναι ο λόγος που συντάχθηκα μαζί του για να βοηθήσω. Το οφείλω στην πόλη μου, στο μπάσκετ, στα παιδιά μου. Ας βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους. Να βγει το καλύτερο ΔΣ και να πάει το μπάσκετ μπροστά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.