Ζαρώτης: «Πολλαπλές οι έννοιες για τον οπαδισμό»

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αθλητικός ψυχολόγος Γιάννης Ζαρώτης και μίλησε για τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη Άλκη Καμπανού.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ζαρώτης δήλωσε:

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια, είναι πολύ δυσάρεστο γεγονός. Είναι πολλαπλές οι ερμηνείες. Ο οπαδισμός υπό αυτή την έννοια ταυτίζεται με το άτομο το οποίο τον εκπροσωπεί και βλέπει τον απέναντι ως εχθρό. Θα θέλει να τον καταστείλει. Αυτή είναι μια πρώτη ερμηνεία όταν μιλάμε για τη μάζα του οπαδισμού.

Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τις σχέσεις τον ομάδων. Θα συμφωνήσω γιατί ο οπαδισμός είναι εκτόνωση της επιθετικότητας. Παιδιά εκδηλώνουν επιθετικότητα που εκδηλώνεται σε όχλο. Πηγαίνω στο γήπεδο για να εκτονωθώ. Συνδέουμε το γήπεδο ως ένα περιβάλλον που μπορεί κανείς να βρίζει, να πετάει αντικείμενα. Δεν είναι μέρος που πρέπει να εκδηλώνεται επιθετικότητα. Κάποια στιγμή διογκώνεται σαν ένα μπαλόνι και φτάνουμε σε φαινόμενα όπως το χθεσινό. Βιώνουμε και καταστάσεις τόσο ακραίες και δεν το χωράει το μυαλό ότι κάποιος θα χάσει τη ζωή του επειδή υποστηρίζει μια ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.