Ζαμπά και Τσόλακ… Νέα στοιχήματα;

Αρις Νικολάκης10 Ιανουαρίου 2022

Είναι αλήθεια πως τού αρέσουν τα στοιχήματα. Κι έχει κερδίσει ουκ ολίγα. Με μεγαλύτερο φυσικά, το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ. Γιατί λοιπόν, να μη βάλει ακόμη ένα; Ακόμη κι ενώ ήδη έχασε ένα. Ποιο; Αυτό της διεκδίκησης του τρέχοντος Πρωταθλήματος με το υφιστάμενο ρόστερ του ΠΑΟΚ…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι… τζογαδόρος. Δεν στοιχηματίζει, για να στοιχηματίζει. Μετρά πολύ κάθε κίνηση του. Μέτρησε και κάθε του κίνηση πριν βάλει πλώρη για τον εφετινό τίτλο τού Πρωταθλήματος. Και πριν τελικά, ναυαγήσει παταγωδώς αλλά… Και στον Ρουμάνο προπονητή και στην ομάδα του πήγαν όλα, μα όλα κακά, στραβά κι ανάποδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε μεν, τις ευθύνες του. Δίχως όμως, τούτο να ωφελήσει τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, δε. Ο στόχος αυτός χάθηκε άδοξα. Και το χειρότερο; Με κατεβασμένα χέρια!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάντως, τολμά. Πέρα από την τόλμη του έχει και ταλέντο. Του έλειψε επί του παρόντος του στον ΠΑΟΚ η τύχη. Τα τρία «Τ» της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Νομπελίστα δημιουργό του «Άξιον Εστί» Οδυσσέα Ελύτη. Και για να λέμε την πάσα αλήθεια επί του παρελθόντος του στον ΠΑΟΚ είχε… μπόλικη!

Η ζωή βέβαια, συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ είναι ατελεύτητος. Είναι κι αβύθιστος. Να το επαναλάβουμε άλλη μία φορά. Καλό κάνει. Και προχωρά στην παρούσα αγωνιστική περίοδο ρίχνοντας όχι πλάγιες αλλά ευθείες ματιές στη μέλλουσα.

Εξάλλου η ανοικοδόμηση του – επιμένουμε εμείς – είναι πρώτιστη προτεραιότητα. Στα «υλικά» γι’ αυτήν φυσικά, είναι οι επικείμενες μεταγραφές. Είναι κι οι εσωτερικές ανακατατάξεις. Και τέτοιες είναι οι επιστροφές… Όπως του Λεό Ζαμπά και του Αντόνιο Τσόλακ. Δύο περιπτώσεις στις οποίες, εάν ήταν στο Προ Πο, θα χωρούσε μόνον τριπλή παραλλαγή.

Ως εκ τούτου επιτρέψτε μας, θεωρούμε αμφότερες… Νέα στοιχήματα του Ρουμάνου προπονητή. Οποιαδήποτε και να είναι η εξέλιξη κάθε μίας εξ αυτών, θα είναι ρίσκο. Και το ρίσκο είναι στη ζωή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και δεν το δείχνει, είναι. Ρίσκο πήρε κι έφυγε. Ρίσκο πήρε κι ήρθε πίσω στην Τούμπα.

Τέτοιας αξίας παίκτες… Κι όταν λέμε αξίας, έχετε στο μυαλό σας τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα τους… Δεν περισσεύουν στον ΠΑΟΚ. Και δεν κυκλοφορούν στο μεταγραφικό παζάρι. Ή εάν κι εφ’ όσον κυκλοφορούν, για να μην είμαστε απόλυτοι, κοστίζουν. Κι αυτοί… Ο Λεό Ζαμπά κι ο Αντόνιο Τσόλακ δεν θα κοστίσουν στον ΠΑΟΚ πολλά περισσότερα από όσα κόστισαν. Τώρα εάν κι εφ’ όσον χωρούν στον ΠΑΟΚ και μείνουν για αγωνιστικά οφέλη ή δε χωρούν και φύγουν για οικονομικά οφέλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αποφασίσει. Έχει και την βοήθεια πλέον, πέρα από των στενών συνεργατών του και του Ζοσέ Μπότο.

Με λίγα λόγια; Φυσικά ο Βραζιλιάνος κι ο Κροάτης στα καλά τους… Το τονίζουμε: Στα καλά τους, θα είναι ευεργετικές ανακατατάξεις για τον Κυπελλούχο Και για τα καλά τους ο Ραζβάν Λουτσέσκου κρίνει και με τον Ζοσέ Μπούτο εισηγούνται ανάλογα στον Ιβάν Σαββίδη…

Τούτο δε, επειδή έτσι λειτουργεί ο ΠΑΟΚ. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής (ή αθλητικός… Δεν έχει σημασία ο τίτλος του αλλά το παραγόμενο έργο του) ερευνούν, μελετούν – ο καθείς από την … σκοπιά του - και κρίνουν. Κατόπιν εισηγούνται. Κι ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίζει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.