Ζαγοράκης, Ινφαντίνο και Λουτσέσκου…

Αρις Νικολάκης25 Μαρτίου 2021

Για προσέξτε (μας) παρακαλούμε πολύ στον παρακάτω συλλογισμό. Εάν κι εφ’ όσον – μία υπόθεση επιχειρούμε, για να καταλήξουμε σε μία εντύπωση – αληθεύουν τα ρεπορτάζ (…εδώ κάτω) για τις προθέσεις Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλου (σε ό,τι αφορά την εθνικής Ελλάδας)… Είναι μέγιστη ντροπή και δική τους κι όσων (θεωρητικά…) τους συμβουλεύουν.

Τι λένε τα ρεπορτάζ; Λένε πως για να επιστρέψουν στην Εθνική – λέτε κι η Εθνική είναι… αμπελοχώραφα τους – περιμένουν τις εκλογές στην ΕΠΟ. Κι ανάλογα θα αποφασίσουν. Θού Κύριε, φυλακήν τω στόματι μας…

Η συμπεριφορά βέβαια, αμφοτέρων κι όταν ήταν στην εθνική Ελλάδας ήταν απαράδεκτη. Μη λησμονείτε πως αυτοί είχαν απαιτήσει από την ΕΠΟ την απομάκρυνση του προπονητή τους (τότε) Άγγελου Αναστασιάδη. Θεωρώντας πως η Εθνική είναι… αμπελοχώραφα τους.

Αλίμονο πάντως, εάν η εθνική Ελλάδας εξαρτιόταν από τις σχέσεις παικτών και κυρίως, ομάδων με την ΕΠΟ. Δε θα πήγαιναν – με τέτοια εξάρτηση - στο Euro 2004 Μπασινάς, Καραγκούνης, Σεϊταρίδης, Βρύζας, Ζαγοράκης, επί παραδείγματι, επειδή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήταν σφόδρα αντίθετοι στην διοίκηση τότε, της ΕΠΟ. Ήμαρτον!

Θα είναι μάλιστα, ντροπή και για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ εάν επιστρέψουν με τους όρους τους οι δυο παίκτες. Σε περίπτωση δε, εκλογής Θόδωρου Ζαγοράκη και λοιπών προσωπικοτήτων του Euro 2004… Η επιστροφή τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή. Κι εδώ δε χωρά το (ιησουίτικο, θυμίζουμε…) Ο σκοπός αγιάσει τα μέσα. Η εθνική Ελλάδας είναι θεσμός. Κι οι θεσμοί δεν μπαίνουν σα παζάρια…

Επιμένουμε πάντως, πως όλα αυτά εάν κι εφ’ όσον – μία υπόθεση επιχειρούμε, για να καταλήξουμε σε μία εντύπωση – αληθεύουν τα ρεπορτάζ (…εδώ κάτω) για τις διαθέσεις τους.

Η διαχείριση της τιμής με την πρόσκληση στην εθνική Ελλάδας όλων των αθλημάτων από Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο τους εκθέτει, για μία ακόμη φορά. Και το χειρότερο είναι πως εκτίθενται εξυπηρετώντας συμφέροντα!

Δε θέλουμε, να το πιστέψουμε αλλά… Κι αυτοί οφείλουν, να αντιληφθούν πως χρωστούν στην Εθνική. Δεν χρωστά η Εθνική σε αυτούς. Εκτός κι εάν αυτοί χρωστούν σε άλλους. Ούτε αυτό θέλουμε, να πιστέψουμε…

Θα έχει όμως, ενδιαφέρον κάθε εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα μετά τις εκλογές στην ΕΠΟ. Καθώς κι η διαχείριση του από τη νέα διοίκηση της. (Εάν κι εφ’ όσον αληθεύουν τα ρεπορτάζ!

Για να δούμε, τι θα δούμε.

ΥΓ 1: Να κι ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ σκέφθηκε φωναχτά αναφερόμενος σε Πρωτάθλημα Βαλκανίων. Με τις εθνικές διαφορές εντός κι εκτός των χωρών τους (Σερβία με Κόσσοβο λόγου χάριν) να κινούνται σε τεντωμένο σκοινί. Έφερε βέβαια, κι αυτός ως παράδειγμα Ολλανδία με Βέλγιο και Σλοβακία με Τσεχία. Ήτοι, χώρες (σχεδόν) αδελφικές!

ΥΓ 2: Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι! Η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης τους άλλαξε τα φώτα. Τα άλλαξε; Τα έσβησε! Δεν πάει πουθενά ο Ιβάν Σαββίδης. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην (γνήσια) Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ελλάδα μένει. Και στον ΠΑΟΚ βεβαίως βεβαίως!

ΥΓ 3: «Ακούω ΠΑΟΚ κι ανατριχιάζω…», δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι ανατριχίλα ένιωσε όμως – αυτό ενδιαφέρει - όταν πριν δύο χρόνια την έκανε για άλλη γη, γι’ άλλα μέρη; Η εγκατάλειψε του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου είναι κηλίδα και δη ανεξίτηλη στην εικόνα τού κατά τεκμήριον κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.