Ζαχαρόπουλος: «Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπρεπε να διαβάσουν τον Ντραγκόφσκι»

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαχαρόπουλος και σχολίασε όλα όσα έγιναν στη ρεβάνς Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα στη διαδικασία των πέναλτι στα οποία ο ίδιος ήταν σπεσιαλίστας στην καριέρα του.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος είπε: «Πολύ δύσκολα να ξαναγίνει αυτό που έγινε. Και στην παράταση με το γκολ του Παναθηναϊκού στην τελευταία φάση. Ήταν η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου, καλή για τον Παναθηναϊκό και κακή για τον ΠΑΟΚ. Στα πέναλτι δεν έχω ξαναδεί ομάδα να έχει τρεις ευκαιρίες για να προκριθεί και να τις χάνει και τις τρεις».

Αν επηρέασε ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ το γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης: «Θα μπορούσε αλλά μέχρι το πέμπτο πέναλτι ο ΠΑΟΚ τα είχε βάλει όλα. Άρα δεν τους είχε επηρεάσει τους παίκτες. Ένα πέναλτι έμενε και το έχασε παίκτης αξίας ο Ντεσπόντοφ».

Αν παίζει ρόλο η σειρά των εκτελεστών: «Ναι, παίζει ρόλο. Κάποιος μπορεί να θέλει να το χτυπήσει πρώτος γιατί υπάρχουν άλλα τέσσερα πέναλτι μπροστά. Είναι στην ψυχολογία του παίκτη».

Για το ότι ο Σαμάτα χτύπησε τελευταίος πέναλτι: «Αυτό με εξέπληξε και ήταν πολύ κακό το χτύπημα. Ίσως να τον επηρέασε αυτό γιατί το πέναλτι είναι θέμα ψυχολογίας. Στα άλλα εκπαιδεύεσαι, το πέναλτι είναι καθαρά ψυχολογίας. Ο Σαμάτα γλίστρησε γιατί έβαλε λάθος το σώμα του. Οι άλλοι δεν γλίστρησαν».

Για τον Ντραγκόφσκι: «Ο τερματοφύλακας δεν έχει να χάσει σε ένα πέναλτι, μόνο να κερδίσει. Τον πρώτο λόγο έχει ο παίκτης. Όταν έπιασε το πέμπτο πέναλτι ανέβηκε η ψυχολογία του. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα έχαναν και αυτοί άλλα αυτός έπαιζε μόνος του. Έπρεπε να τον διαβάσουν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να ρίχνουν τρια πέναλτι στη γωνία που τα έχει ήδη πιάσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.