Ζαχαριάδης: «Με προσέγγισε η κολυμβητική ομάδα του Γέιλ, κατάλαβα πως εκεί μπορώ να συνδυάσω πρωταθλητισμό και σπουδές»

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο κολυμβητής του Αρη, Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, ο οποίος επιλέχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην κολυμβητική ομάδα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου και ταυτόχρονα θα σπουδάσει εκεί.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την επιλογή του στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ: «Ηταν δύσκολο να επιλεχθώ στο Γέιλ, με προσέγγισε η κολυμβητική ομάδα και μέτρησαν οι επιδόσεις μου στο σχολείο αλλά και στην κολύμβηση. Το Γέιλ είναι ένα Πανεπιστήμιο που θεωρούν σημαντικό τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις σχέσεις που έχεις με τα άλλα παιδιά. Το ιδανικό σενάριο είναι να συνδυάσω και τα δύο (σ.σ. πρωταθλητισμό και σπουδές), ένα εξαιρετικό πτυχίο και το όνειρό μου για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω. Από τις 48 ώρες που βρέθηκα στην Αμερική την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχει βοήθεια από πολλούς ανθρώπους και κατάλαβα πως μπορώ να τα συνδυάσω».

Για το τι του έκανε εντύπωση στις ΗΠΑ: «Τα εκθαμβωτικά κολλέγια, οι απίστευτες εγκαταστάσεις, μου έκανε τεράστια εντύπωση η βοήθεια που υπάρχει για να καταφέρεις να πετύχεις του στόχους σου, το 4 % από αυτούς που κάνουν αίτηση επιλέγονται. Ανυπομονώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από τον Αύγουστο και μετά, καθώς συνεχώς αναβάλλονταν οι εξετάσεις και δεν πρόλαβα την προθεσμία. Του χρόνου στην κολυμβητική ομάδα θα είμαι το μοναδικό παιδί από την Ευρώπη».

Για τους γονείς του: «Οι γονείς μου είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι, ελπίζω να τους κάνω ακόμη πιο χαρούμενους την ημέρα της αποφοίτησής μου ή την ημέρα της συμμετοχής μου στην Ολυμπιάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.