Ζαχαριάδης για την διαιτησία στην Ελλάδα: «Κοιτάμε μόνο την βιτρίνα - Στη Γερμανία οι διεθνείς έχουν συμβόλαιο 60.000-70.000»

Metrosport Team02 Ιουνίου 2022

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες διαιτητές μίλησε στο Metropolis 95.5 ο πρώην ρέφερι, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

«Καλό ερώτημα πόσα πρέπει να παίρνει ένας επαγγελματίας διαιτητής. Είναι μεγάλη η συζήτηση. Υπάρχουν χώρες που όλοι οι διαιτητές είναι επαγγελματίες, υπάρχουν άλλες που έχουν κάποιους. Εδώ ξεκινάμε σε λάθος βάση γιατί κοιτάμε μόνο την βιτρίνα. Η βάση πρέπει να προσεχθεί γιατί από εκεί θα ξεπηδήσουν οι επόμενοι διαιτητές. Δεν διαφωνώ να γίνουν επαγγελματίες οι διαιτητές. Εδώ αμείβεσαι για τον αγώνα που παίζεις. Εγώ την άλλη μέρα έπρεπε να είμαι στη δουλειά μου, πολλές φορές δεν προλαβαίναμε την πτήση» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πρέπει να διασφαλιστείς για κάποια χρόνια ότι θα είσαι στους πίνακες για να λογίζεσαι ως επαγγελματίας. Να σε πουν ότι για πέντε χρόνια θα έχεις κλειστό συμβόλαιο και θα έχεις τους γιατρούς σου. Εμείς πληρώναμε τον καρδιολόγο από την τσέπη μας. Ήμασταν ερασιτέχνες σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Οι Ενώσεις ψάχνουν διαιτητές για να βγάλουν τα πρωταθλήματά τους. Στη Θεσσαλονίκη μέσω σχολών προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά.»

Κατέληξε λέγοντας: «Δύσκολα θα λυθεί το πρόβλημα της αναξιοπιστίας. Δεν λέω ότι δεν φταίμε και εμείς. Θέλουμε ανεξάρτηση διαιτησία, ας είναι και στην ΕΠΟ. Είναι απαραίτητο κομμάτι οι διαιτητές στο ποδόσφαιρο. Και στην αλάνα να παίξουμε χρειαζόμαστε διαιτητή. Εμείς κρινόμαστε αυστηρά σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχει αυτή η νοοτροπία από το παρελθόν που είναι δύσκολο να αλλάξει, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ελληνα διαιτητή. Στη Γερμανία υπάρχουν συμβόλαια 60.000-70.000 για τους διεθνείς συν το ποσό για το παιχνίδι τους.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.