Ζαχαρί Μπουσέ: To στοπ στον Ζλάταν, η καθιέρωση στην Οσέρ και ο Τάιγκερ Γουντς

Πέτρος Χαριζακλής08 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αρης έψαχνε έναν τερματοφύλακα που θα δώσει στον Κουέστα τον απαραίτητο ανταγωνισμό αλλά και να είναι σταθερός. Φαίνεται πως βρήκε αυτό που ήθελε στο πρόσωπο του Ζαχαρί Μπουσέ. Το Metrosport.gr σκιαγραφεί το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των «κιτρινόμαυρων» που θα δώσει εμπειρία και γαλλική χροιά στο ρόστερ των Θεσσαλονικέων.

Είναι ένας τερματοφύλακας που παίζει αρκετά με τα πόδια και είναι πολύ καλός σε αυτό, έχει καλά αντανακλαστικά και πραγματοποιεί εντυπωσιακές αποκρούσεις, ιδιαίτερα στα μακρινά σουτ, ενώ ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του η αποτελεσματικότητα να μοιράζει την μπάλα. Tην σεζόν που πήγε στην Τουλούζ (2013-2014) είχε 72% και η βρετανική ιστοσελίδα squawka τον έβαλε σε σύγκριση με τους Μινιολέ (Λίβερπουλ), Ρέινα (Νάπολι) και τον έτερο τερματοφύλακα της Τουλούζ, Αχαμάντα. Ο Μπουσέ είχε καλύτερο ποσοστό και από τους τρεις. Το αρνητικό του είναι πως είναι κοντός (1,80μ.) για σύγχρονος τερματοφύλακας.


Ο Μπουσέ γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1992 στην πόλη Σεν Πιέρ που ανήκει στο γαλλικό νησί Ρεουνιόν, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στον ινδικό ωκεανό. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα οκτώ του χρόνια στην ομάδα Ουνιόν του νησιού, ενώ έξι χρόνια αργότερα πήγε στην ομάδα Creps. Μετά από ένα χρόνο σε αυτή την ομάδα, Ιβς Ντεπουά του πρόσφερε δοκιμαστικό μιας εβδομάδας στην Χάβρη. Ο Μπουσέ δέχθηκε την πρόταση και δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του δοκιμαστικού, η Χάβρη του προσέφερε θέση στην Κ16 της ομάδας. Ο ίδιος αργότερα σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως στα 16 του χρόνια πήγε στην Χάβρη γιατί έχει τρομερό προπονητικό κέντρο και έβγαλε καλούς τερματοφύλακες στο παρελθόν.



Εκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με την φανέλα της Χάβρης στις 29 Ιουλίου 2011, σε μια νίκη με 2-1 επί της Aνζέ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 24ο λεπτό. Μάλιστα στο 73ο λεπτό απέκρουσε πέναλτι του Κεσέρου. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε συμπαίκτη τον ποδοσφαιριστή της Σίτι, Ριάντ Μαχρέζ. Συνολικά έμεινε έξι χρόνια στην Χάβρη, την τελευταία του χρόνια βγήκε καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς στην Λιγκ 2 το 2013 και μετά πήρε μεταγραφή στην Τουλούζ, τον Ιανουάριο του 2014, έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.


Η χειρότερη περίοδος της ζωής του

Στους «βιολετί» έκατσε ενάμιση χρόνο αλλά αγωνίστηκε μόνο σε 31 παιχνίδια, κάνοντας το ντεμπούτο του στο 2-2 κόντρα στην Μαρσέϊγ. Εχει πει σε συνέντευξή του πως για 1,5 χρόνο που δεν έπαιζε στην Τουλούζ δεν τον αναγνώριζε ούτε η οικογένειά του. Ηταν πολύ λυπημένος και ο περίγυρός του ανησυχούσε. Παραδέχθηκε πως ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής του στο ποδόσφαιρο. Ισως ένα θετικό από το πέρασμά του στην Τουλούζ ήταν το πέναλτι που έπιασε στην εκτέλεση αλά Πανένκα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην ήττα της ομάδας του με 2-4 από την Παρί, στις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Η Οσέρ και το ρεκόρ

Το καλοκαίρι του 2015 ο Μπουσέ πήρε μεταγραφή στην Οσέρ έναντι 500.000 ευρώ, αφού είχε χάσει την θέση του βασικού στην Τουλούζ. Εκεί έμεινε συνολικά πέντε χρόνια, με έναν ενδιάμεσο δανεισμό στην Ανζέ, και κατάφερε να πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ. Επαιξε σε 112 αγώνες με την φανέλα της Οσέρ, όντας ο τερματοφύλακας που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο στην Λιγκ 2 από το 2012 με τη φανέλα της, και μάλιστα κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη στα 37 από αυτά. 





Στην Ανζέ δεν κατάφερε ποτέ να πάρει φανέλα βασικού γι΄αυτό και επέστρεψε στην Οσέρ αλλά την τελευταία χρονιά δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή Φουρλάν.


Σε δέκα χρόνια στην Γαλλία έχει περάσει από 4 ομάδες και αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός χώρας για να παίξει ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Ο Μπουσέ έχει αγωνιστεί με όλες τις ηλικιακές ομάδες της Εθνικής Γαλλίας από την Κ16 έως και την Κ21, όχι όμως και στην Εθνική Ανδρών των «τρικολόρ».

Μερικά πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε

Η θέση του τερματοφύλακα ήρθε τυχαία στη ζωή του αφού όπως έχει πει σε συνέντευξή του δεν ήταν καλός στις άλλες θέσεις, στο πρώτο του παιχνίδι έπιασε πέναλτι και έτσι καθιερώθηκε.

Ακούει ραπ, τζαζ και rnb.

Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, είτε αθλητικές αυτοβιογραφίες είτε μυθιστορήματα. Του αρέσει επίσης να κρατάει σημειώσεις.

H γυναίκα του κατάγεται από το Καέν και εκεί έκανε προπονήσεις μετά την λήξη του συμβολαίου του. Εχει μια κόρη 4 ετών και ένα ακόμη παιδί πέντε μηνών, είναι παντρεμένος εδώ και ένα χρόνο.


Του αρέσει το γκολφ και θαυμάζει τον Τάιγκερ Γουντς. Επίσης του αρέσουν τα καρτ.






Στην Εθνική Γαλλίας Κ21 έκανε παρέα με τον αμυντικό του Αρη, Λίντσεϊ Ροζ.



Τι έχει πάντα μαζί στην τσάντα του

Πάντα παίρνει μαζί του 3-4 ζευγάρια γάντια.



Αγοράζει ποδοσφαιρικά παπούτσια αξίας 200-300 ευρώ το μήνα, ενώ έχει διαφορετικά ζευγάρια για την προθέρμανση.

Εχει μαζί του έναν ηλεκτροδιεγερτή και ρόλερ μασάζ για να κάνει μασάζ στον εαυτό του πριν από κάθε αγώνα για να χαλαρώσει.

Εχει μαζί του ένα σπίκερ και ακούει μουσική, me μια Playlist για πριν τους αγώνες.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις top-5 αποκρούσεις του το διάστημα που αγωνιζόταν στην Τουλούζ

Και εδώ μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες αποκρούσεις του στην Οσέρ τη σεζόν 2015-2016

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.