Υψους 34,3 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2021

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Υψους 34,3 εκατ. ευρώ είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2021, που ενέκρινε τα ξημερώματα το δημοτικό συμβούλιο, εν μέσω κριτικής από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  

Για φιλόδοξο πρόγραμμα, που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας είμαστε σε καθεστώς lockdown και μέτρων επί δέκα μήνες. Την ίδια ώρα ερχόμαστε να αυξήσουμε κατά δέκα εκατομμύρια το τεχνικό πρόγραμμα. Μέσα στο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας σχεδιάσαμε, υλοποιούμε και δεσμευόμαστε ότι θα ολοκληρώσουμε όλα αυτά που πραγματικά αφορούν τη διοίκησή μας. Θα ματώσουμε πραγματικά για να ολοκληρωθούν. Θέλουμε να δούμε την πλατεία Διοικητηρίου να μην είναι ένα κουφάρι, το ξύλινο ντεν της παραλίας να έχει δημιουργηθεί, η πλατεία Αριστοτέλους να έχει σχεδιαστεί και να αρχίσει η υλοποίησή της, οι Στάβλοι Παπάφη να είναι ένας πνεύμονας Πολιτισμού στην περιοχή της Τούμπας, πολλοί ποδηλατόδρομοι, γειτονιές με πράσινο, με ωραία πεζοδρόμια, φωτισμένες για να νιώθει κάθε πολίτης ότι ο δήμος ασχολείται με αυτόν. Αν όλες αυτές οι δεσμεύσεις, ο προγραμματισμός, σας φαίνεται ότι είναι μια διοίκηση χωρίς όραμα και που δεν προσπαθεί, νομίζω ότι ζείτε σε άλλη πόλη».  

«Για το Τεχνικό Πρόγραμμα αυτό δεν μπορώ να πω ότι είμαι αντίθετος σε κάποια μεγάλα έργα, που αναφέρονται. Αλλά το θέμα είναι κατά πόσο δίνεται η εντύπωση της υλοποίησης», ανέφερε ο Βασίλης Γάκης από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». 

Κριτική στη διοίκηση άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός. "Πολλά από τα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ζέρβας έλκουν την χρηματοδότησή τους από κρατικά, ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κονδύλια, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ, η επέκταση της περιφερειακής οδού και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ", είπε 

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου κατηγόρησε τη διοίκηση ότι πέταξε στα σκουπίδια τα έργα της προηγούμενης διοίκησης. 

«Πριν από ένα χρόνο σας δώσαμε χρόνο, δεν σας αποδώσαμε ευθύνες, αναγνωρίσαμε ότι είστε μια νέα δημοτική αρχή, που δικαιούται χρόνο. Σήμερα έχετε πετάξει στα σκουπίδια το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας, έχετε πετάξει στα σκουπίδια τα σοβαρά έργα της προηγούμενης διοίκησης. Εάν έχετε διαφωνία με αυτό σας προκαλώ να μας πείτε πού βρίσκονται τα έργα που άφησε πίσω η διοίκηση Μπουτάρη. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν έχετε καμία δικαιολογία για το Τεχνικό Πρόγραμμα, που παρουσιάζετε. Ένα πρόγραμμα διαχειριστικό, τακτοποιητικό, εξυπηρέτησης και χωρίς κανένα όραμα», τόνισε.  

«Κάθε πρόγραμμα κρίνεται στην εφαρμογή του για το εάν είναι ρεαλιστικό», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας και σχολιάζοντας τα μεγάλα εμβληματικά έργα που έχει βάλει στην ατζέντα η διοίκηση του δήμου ανέφερε ότι είναι δουλειά άλλων και πως ενδιαφέρουν όχι μόνο τον δήμο αλλά κάθε πολίτη. 

Για τον αρχιτεκτονικό της πλατείας Αριστοτέλους τόνισε ότι και την προηγούμενη χρονιά συζητήθηκε και πως το μόνο που έγινε είναι η αλλαγή της ονομασίας του έργου. 

Για "αντιγραφές προηγούμενων προγραμμάτων και της διοίκησης Μπουτάρη», έκανε λόγο από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.