Υπόθεση ντοπαρισμένου Έλληνα διεθνούς: Αρνητικά τα δύο τεστ του Ιωαννίδη

Κυριάκος Θωμαϊδης17 Απριλίου 2024

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης συνέχισε μέσω του Metropolis 95.5 τις αποκαλύψεις για το θέμα του Έλληνα διεθνή που βρέθηκε ντοπαρισμένος. Όπως σημείωσε, πρόκειται για τους ελέγχους που έγιναν στον αγώνα με τον Γεωργία.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτώ έλεγχοι πριν η αποστολή πετάξει για την Τιφλίδα και άλλοι δύο όταν τελείωσε το παιχνίδι με την Γεωργία. Ο έλεγχος γίνεται από ανεξάρτητο οργανισμό που συνεργάζεται με τον παγκόσμιο οργανισμό ντόπινγκ για λογαριασμό της UEFA και της FIFA.

Το δείγμα στέλνεται αποκλειστικά στον ποδοσφαιριστή και είναι προσωπικό δεδομένο. Η ευθύνη, πρέπει να σημειωθεί, ότι είναι ατομική και όχι ομαδική, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της Εθνικής ομάδας, ενώ όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή η ποινή θα είναι 2-4 έτη αποκλεισμός από την αγωνιστική δραστηριότητα.

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη έχει βγει από το «κάδρο», καθώς και στους δύο ελέγχους που του έγιναν τα τεστ ήταν αρνητικά. Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι έλεγχοι κοινοποιούνται στον παίκτη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε καν ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Από την στιγμή που θα έρθει το email στον παίκτη, ο ίδιος μετά λέει αν θέλει να ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα. Αν δεν θέλει να το ανοίξει αποδέχεται, ουσιαστικά, την ενοχή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.