Το τραγελαφικό γεγονός της υποψηφιότητας Αυγενάκη

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2022

Υποψήφιος ο Λευτέρης Αυγενάκης για την κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ! Ούτε βουλευτής δεν πρόκειται να βγει στην Κρήτη ο Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτό πρέπει να το έχουν αντιληφθεί καλά τόσο οι συνεργάτες του όσο και ο ίδιος με συνέπεια να προσπαθούν να ανακαλύψουν μια διάδοχη κατάσταση η οποία θα εμπεριέχει κάποια ψήγματα εξουσίας και δημοσιότητας. 

Ωστόσο από μόνη της αυτή η υποψηφιότητα αποτελεί ένα τραγελαφικό γεγονός. Ο άνθρωπος που άφησε να ερημώσουν όλα τα δημόσια στάδια πλην φυσικά του Παγκρήτιου, που στις μέρες του η λέξη «αντιντόπινγκ» έχει γίνει άγνωστη , προκρίθηκε από γνωστά σε όλους κέντρα διαπλοκής εξουσίας για να πάρει αυτή τη θεσούλα. 

Μάλιστα το «στήσιμο» γι’ αυτήν την υποψηφιότητα είναι κωμικό και θέλει όλους εμάς που το παρακολουθούμε, να δεχτούμε ότι είμαστε μειωμένης ευφυίας και δεν αντιλαμβανόμαστε το προφανές : ότι δηλαδή δεν ήταν θέμα προόδου στο ζήτημα του ντόπινγκ της Ελλάδας αλλά ζήτημα οικογένειας που προστατεύει τον Αυγενάκη εδώ και χρόνια. 

 Δεν ξέρουμε αν έπεισε έστω και στο ελάχιστο τους συναδέλφους του ότι η Ελλάδα στα θέματα υποδομών έχει βελτιωθεί πολύ τα τρία χρόνια αλλά εδώ τα στάδια τα έχουν εγκαταλείψει και τα πουλιά λόγω της βρωμιάς που επικρατεί. Ήδη το χρεοκοπημένο Καυτατζόγλειο ζητάει είσοδο 5 Ευρώ για είσοδο άθλησης. Που ; Σε ένα στάδιο που ρέπει από τεχνολογικής κατάστασης προς το Κολοσσαίο και όχι προς ένα στάδιο της εποχής μας. 

Στη συνέχεια παραθέτουμε το κείμενο που αναγάγει την αυτογνωσία ως μέγιστο προσόν του Λευτέρη Αυγενάκη: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παροτρύνθηκε από τους ομολόγους του, στη Σύνοδο Υπουργών της ΕΕ, για να συμμετάσχει η χώρα μας στο συμβούλιο του WADA για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας του Την υποψηφιότητα του Έλληνα επικεφαλής για τον Αθλητισμό παρότρυναν τόσο η Προεδρία της Τσεχίας, όσο και οι ομόλογοί του, αναγνωρίζοντας τα τεράστια βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας την τελευταία 3ετία, ώστε πλέον να καταγράφεται η Ελλάδα στις πρότυπες χώρες αντιμετώπισης αυτής της παγκόσμιας μάστιγας, στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. 

 «Είχα την τύχη να συμμετάσχω στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού, όπου μπόρεσα να μεταφέρω σε όλους τους συναδέλφους, ομολόγους μου, την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στα θέματα αθλητισμού καθώς και το μεταρρυθμιστικό έργο, τα αποτελέσματα, τους στόχους και το όραμα μας. Συν τοις άλλοις, στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το νέο κανονισμό για αθλητικές εγκαταστάσεις προσβάσιμες αλλά και βιώσιμες. Βεβαίως, αναφερθήκαμε και στις δικές μας ενέργειες που έρχονται και ταυτίζονται με αυτόν τον ευρωπαϊκό στόχο. Και, τέλος, ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για την κεντρική διοίκηση του WADA, του Παγκοσμίου Οργανισμού για τα θέματα του αντί-ντόπινγκ. Εμείς έχουμε δώσει προτεραιότητα σε αυτό το μεγάλο ζήτημα, σε μια από τις τρεις μεγάλες μάστιγες του αθλητισμού παγκοσμίως. 

Θυμίζω ότι όταν αναλάβαμε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, το θέμα του ντόπινγκ ήταν πρώτης προτεραιότητας μας, διότι είχαν μείνει πάρα πολλά θέματα πίσω. Δεν είχαμε υλοποιήσει μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων κι όμως σπεύσαμε, δουλέψαμε, τα καταφέραμε και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα πρότυπο στα θέματα του αντιντόπινγκ. Για αυτό τον λόγο και κατέθεσα την υποψηφιότητα μου μετά από παρότρυνση του Προεδρεύοντος και αρκετών άλλων συναδέλφων ομολόγων μου, που είδαν με πάρα πολύ καλό μάτι όλη αυτή την πορεία που έχουμε διανύσει τα τελευταία τρία χρόνια. Άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, που είναι στις 2 Φεβρουαρίου, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που η χώρα μας για πρώτη φορά από συστάσεως του WADA δίνει δυναμικό παρών, στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα ενάντια στο ντόπινγκ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.