Υπομονή κι επιμονή για όλα. Και για τον Λευθέρη Αυγενάκη!

Αρις Νικολάκης14 Μαρτίου 2020

Λέει μια μη ελληνική αλλά γνωστή στην Ελλάδα παροιμία: «…Η αρρώστια με την οκά έρχεται, με το δράμι φεύγει»! Κι η αρρώστια της εποχής, η λαίλαπα του κορωνοϊού ουσιαστικά, τώρα έρχεται στον τόπο μας. Πού να ξέρουμε πότε και πως θα φύγει; Για αρμένικη βίζιτα μάλιστα, πάει κατά πως φαίνεται. Δεν βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο. Τους επιστήμονες και λοιπούς καθ’ ύλην αρμόδιους ακούμε.

Ως εκ τούτου απαιτείται υπομονή για το διάβα της νόσου κι επιμονή για την αποφυγή της!

Και σε εμάς – για πολλούς και διαφόρους λόγους – κακοφαίνεται η… ξηρασία αγωνιστικής δράσης. Από εκεί που περιμέναμε …τουλούμια της. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις;

Πώς να την αλλάξεις, για να απορρίπτει την αδικία; Την ανισότητα; Την παρανομία; Δεν αλλάζει ο Λευθέρης Αυγενάκης επί παραδείγματι την άδικη τακτική του κατά του ΠΑΟΚ. Έκανε τη ζημιά με το… ζύμωμα της ΕΕΑ. Και πλέον, υποδύεται τον … Ροντ Στάιγκερ. Ποιος είναι ο Ροντ Στάιγκερ; Είναι ο Αμερικανός ηθοποιός ( βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ιστορία ενός Εγκλήματος» (In the Heat of the Night, 1967), ο οποίος υποδύεται τον Πόντιο Πιλάτο στο masterpiece του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!

Νίβει τας χείρας του η μεγάλη απογοήτευση (προσεγγίζει εκείνες των Αντώνη Φούρα, Γιώργου Βασιλειάδη και κάποιων άλλων …απίθανων) στον θώκο του υφυπουργού Αθλητισμού. Θυμώνει μάλιστα, όταν ερωτάτε για τις επιλογές του. Από εκεί που χρωστά για την ανοχή αλλά κι ενοχή του για την αδικία, την ανισότητα και την παρανομία… Ζητά και το βόδι! Δεν κάνει καν προσπάθεια, να αλλάξει.

Να επαναλάβουμε πάντως, άλλη μία φορά… Το εξ οικείων βέλος… Η διαχείριση του Λευθέρη Αυγενάκη προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ! Θεωρούμε φυσικά, πως οι σοβαροί βουλευτές (υπάρχουν κι είναι ουκ ολίγοι) Μακεδονίας – Θράκης της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν ενημερώσει σχετικά την ηγεσία του κόμματος τους. Θεωρούμε απλά, επειδή πολλά είδαν τελευταία τα μάτια κι άκουσαν τα αυτιά μας.

Έτσι είναι η ζωή λοιπόν, και πώς να την αλλάξεις (αν και τον Λευθέρη Αυγένακη μπορείς να τον αλλάξεις κύριε Πρωθυπουργέ!) όταν τουλάχιστον, δεν προσπαθείς. Και σήμερα για να λέμε την πάσα αλήθεια ενώ εξελίσσεται μία εθνική προσπάθεια κατά της λαίλαπας, της μάστιγας του κορωνοϊού… Ατομικά απέχουμε πολλοί, πάρα πολλοί. Κάνουμε του κεφαλιού μας. Ήτοι είμαστε αγύριστα κεφάλια…

Ο ωχαδερφισμός παραμένει δυστυχώς, εθνικό σπορ για τον τόπο μας. Όπως κι ο ελαβρεαδελφισμός επίσης. Παραμένουν αμφότερα αυτά τα …δόγματα σε απόλυτη ισχύ. Και κάνουν την ελεγχόμενη πλέ0ν, από τον κορωνοϊό ζωή μας δυσκολότερη!

Γι’ αυτό σας λέμε: Προσέξτε. Σωθείτε και σώστε κι άλλους από τη μάστιγα, τη λαίλαπα της εποχής. Επιβάλλετε στη ζωή σας τους κανόνες των γιατρών. Προστατευθείτε και προστατέψτε εαυτόν κι αλλήλους…

Τούτο για να επιστρέψουμε – πρώτα ο Θεός – στην κανονικότητα μας. Να μην ξυπνάμε κάθε πρωί με το άγχος του κορωνοϊού με τα ασυμπτωματικά (η παγίδα της νόσου) κρούσματα. Υπομονή κι επιμονή για να έρθει πάλι, η ημέρα εκείνη που θα πέφτουν… τουλούμια οι αγωνιστικές δράσεις!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.