Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα, υποκλίνομαι στον Λουτσέσκου»

Metrosport Team21 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο πολύπειρος δημοσιογράφος  Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, που επί σειρά ετών μετέδιδε στην ΕΡΑ Σπορ τους αγώνες της εθνικής ομάδας, αλλά και τις αναμετρήσεις των τριών «μεγάλων» της Αθήνας. Κυρίως τα τελευταία χρόνια μετέδιδε για λογαριασμό της ΕΡΑ, τους αγώνες της ΑΕΚ.

Ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος ήταν παρών στο Ολυμπιακό στάδιο, είδε την νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και μίλησε για την πορεία του πρωταθλήματος και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εγώ όταν ξεκινούσα να κάνω μεταδόσεις, πριν από μερικές δεκαετίες τότε κανείς δεν αποκάλυπτε την συμπάθειά του προς μία ομάδα. Εγώ τότε, άλλαζα την συμπάθειά μου κάθε Κυριακή, μετέδωσα αγώνες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ. Δεν είχε αποκρυσταλλώσει άποψη ο ακροατής τι ομάδα είμαι. Σιγά σιγά με τα χρόνια, παγιώθηκε η τακτική να ακολουθούμε μία ομάδα, διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση, για να ξέρουμε καλύτερα τους παίκτες. Τότε που πήγαινα στην Νέα Φιλαδέλφεια ήμουν πιο αποδεκτός από τους φίλους της ΑΕΚ.

Βλέπω τώρα τα παιδιά του ΠΑΟΚ, τους δημοσιογράφους που ακολουθούν την ομάδα, είναι μία ψύχωση. Δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο συναίσθημα στα γκολ, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αυτό που θα μπορούσα να πω για τους φίλους συναδέλφους, είναι πως εισπράττεις τον σεβασμό που δίνεις. Τον ίδιο σεβασμό θα εισπράξεις. Μπορεί να είμαι ΑΕΚ, αλλά εάν δεν με γεμίσει η ΑΕΚ με το ποδόσφαιρο που παίζει, τότε τι να πω».

«Η ΑΕΚ πληρώνει εγκλήματα»

Η ΑΕΚ πληρώνει τα εγκλήματα των προηγούμενων χρόνων. Ο,τι κάνεις στην ζωή θα το εισπράξεις. Δεν πρέπει να λες τι έκανα προχθές. Όταν αποφάσισαν κάποιοι να στείλουν την ομάδα στην τρίτη εθνική, έκαναν ένα τεράστιο έγκλημα. Γιατί τα παιδιά που θα μεγαλώσουν, θα την ξέρουν για την τρίτη εθνική. Χάνει σε ιστορία, οπαδούς, οικονομικά μεγέθη, Αυτό σε βάθος χρόνου θα το πληρώσει. Αυτό το είχα πεί και σε μία σύσκεψη που είχε γίνει προ ετών και μου είχε ζητηθεί η άποψή μου.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως έκανε μεγάλη κίνηση ο Σαββίδης που πλήρωσε τα χρέη για τον ΠΑΟΚ και δεν υποβιβάστηκε η ομάδα. Εμπιστεύτηκε και πάλι τον Λουτσέσκου και του έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα τους τελευταίους μήνες. Υποκλίνομαι στον προπονητή Λουτσέσκου. Ως προπονητή, του βγάζω το καπέλο. Εχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα πολύ αξιόλογο σύνολο. Μετά τα παιχνίδια, περίμενα να μην έχει ρυθμό. Η ΑΕΚ πήγε στην Λεωφόρο και πήρε την ισοπαλία.

«Είπα μπράβο στον Γκαγκάτση»

Συνάντησα τον Γκαγκάτση στο ΟΑΚΑ και του είπα μπράβο, γιατί για πρώτη φορά φέτος ήρθε ομάδα και την έπνιξε την ΑΕΚ. Μου φαινόταν απίστευτο που δεν πέρασε η ΑΕΚ επί 20 λεπτά την μεσαία γραμμή. Παρά την αποβολή του Τσιγγάρα, στο Κύπελλο, σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ είναι δομημένη ομάδα.

Εμφανίστηκε ο Βαρέλα μετά από 105 ημέρες και έπαιξε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Απουσίαζε ο Ντόουγκλας, δεν μπήκε ο Βιεϊρίνια, έπαιξε αργότερα ο Μπίσεσβαρ και όμως σε τίποτα δεν άλλαξε η εικόνα. Ελεγα πως ο ΠΑΟΚ θα είναι επηρεασμένος στην απόδοσή του, ταλαιπωρημένος από το ταξίδι. Και όμως, πιο φρέσκια ομάδα έδειχνε ο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έχει κάνει λάθος επιλογές. Κάνει επιλογές του ποδαριού. Έβαλε ο Μελισσανίδης από την τσέπη του λεφτά; Ο Μαρινάκης έβαλε χρήματα. Η ΑΕΚ για τρία τέσσερα χρόνια δεν πήρε ούτε ευρώ από την Ευρώπη».

«Τεράστια η διαφορά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέχισε: «Ξέρεις ποια είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ; Τεράστια. Γιατί έχει τον Σαββίδη και έχει έσοδα από την Ευρώπη. Η ΑΕΚ δεν πήρε απο την Ευρώπη ούτε τα ρέστα από τα τσιγάρα. Βάλτε κανένα ψιλό για να δούμε τι θα πούμε.

Από τους παίκτες της ΑΕΚ, ένας η δύο μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Κανείς άλλος. Πείτε μου έναν αμυντικό χαφ που μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ. Σε αυτό τον ΠΑΟΚ, ενδεχομένως να χωράει ο Αραούχο.

Ο Λιβάι είναι υπερεκτιμημένος, έχει τεράστια προσόντα, φοβερή επιτάχυνση, αλλά δεν έχει μυαλό για να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Εάν το κεφάλι είναι άδειο από ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να προοδεύσεις. Αν για παράδειγμα το μυαλό του Κούδα ήταν στο σώμα του Αρδίζογλου, θα βλέπαμε έναν παίκτη καταπληκτικό. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος".

Μίλησε και για τον φίλο του, τον Σωφρόνη, με τον οποίο εμφανίζονται μαζί στο AEK Live στα Social media μετά από κάθε αγώνα:

"Ο φίλος μου, ο Σωφρόνης, που είναι μαζί μου στα παιχνίδια, κατάγεται από την Δράμα, είναι ΑΕΚτσής με πάθος, στεναχωριέται στις ήττες. Είναι αγνός, καθαρός”.

Οσο για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Δικεφάλου με την Μαρσέιγ είπε:

“Γιατί να μην ονειρευτεί ο ΠΑΟΚ; Εχει δικαίωμα να ονειρευτεί και μπορεί να διεκδικήσει. Εάν ήταν η Μπάγερν, ή η Μάντσεστερ Σίτι ο αντίπαλος του, θα σου έλεγα ότι απαγορεύεται να ονειρευτείς. Μακάρι Μάκη μου, του είπα, να βρεθούμε μαζί στον τελικό”.

Ρωτήθηκε ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ του αρέσει και είπε:

“Μου αρέσει πολύ ο Ζίβκοβιτς, εγώ ήθελα τον Μπίσεσβαρ σε μικρότερη ηλικία. Και ο Ινγκασον είναι στόπερ που παίζει πάνω από το 8.

Για την μάχη Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναικού, έτσι όπως είναι η ιστορία, είναι απρόβλεπτη η κατάσταση. Ο Άρης παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει τελειώματα. Σαν εικόνα, αποτύπωση στον αγωνιστικό χώρο, μου άρεσε, είναι χειριστές της μπάλας. Εάν με τον Μπούργος μπορούσαν να κάνουν τα τελειώματα, να τους βελτιώσει σε αυτό το κομμάτι, τότε θα είναι αλλιώς. Εάν μείνει ο Μπούργος, τότε έχει προοπτική ο Άρης. Μένει να δούμε μέχρι το τέλος. Θα δούμε σκληρή μάχη για την Ευρώπη”.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.