Υποκλίνεται και ο Χάαλαντ στον 16χρονο της Ντόρτμουντ

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί τα βλέμματα όλων στην Ντόρτμουντ να είναι στραμμένα στον Έρλινγκ Χάαλαντ και σε αυτά που κάνει με την φανέλα της Μπορούσια, ωστόσο ένα νέο ταλέντο έρχεται να «ταράξει τα νερά» στην Bundeslinga!

Ο λόγος για τον -μόλις 16 χρονών- Γιουσιουφά Μουκοκό ο οποίος με την είσοδο του στο ματς της Χέρτα με την Ντόρτμουντ έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετέχει σε αγώνα πρώτης εθνικής στην Γερμανία. «Ο Μουκοκό είναι πολύ καλύτερος από ότι ήμουν εγώ στην ηλικία του. Είναι 16 ετών και μόλις μιας ημέρας, είναι απίστευτο. Είμαι 20 τώρα οπότε αρχίζω να... γερνάω!» δήλωσε μετά τον αγώνα το αστέρι της ομάδας Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο νεαρός άσος, ο οποίος γεννήθηκε στο Καμερούν, αλλά μετακόμισε στην Γερμανία σε ηλικία 10 ετών κατέχει ένα εξωπραγματικό ρεκόρ καθώς μετράει 141 γκολ σε 88 παιχνίδια με την ομάδα νέων της Ντόρτμουντ! 

Μάλιστα, εφόσον αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι με την Μπριζ για το Champions League θα σπάσει το ρεκόρ που κρατάει ο Μπαμπαγιάρο που έπαιξε σε ηλικία 16 χρονών και 87 ημερών στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα με την Άντερλεχτ. 

Ο προπονητής της Μπορούσια, Λούσιαν Φαβρ, δεν φαίνεται πως υπολογίζει το νεαρό της ηλικίας του καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που «ρίχνει στην μάχη» αρκετούς νεαρούς παίκτες στην ενδεκάδα της ομάδας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα του Ρέινα και του Άγγλου 17χρονου Μπέλινγχαμ.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Μουκοκό έχει τα κατάλληλα φόντα και το κατάλληλο κλίμα για να διαπρέψει τόσο στο γερμανικό, όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον του ανήκει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.