Υποδοχή ηρώων για την Παρί

Metrosport Team13 Αυγούστου 2020

Η Παρί Σεν Ζερμέν τα... χρειάστηκε απέναντι στην εξαιρετική Αταλάντα, αλλά τελικά έστω και δύσκολα πήρε την πρόκριση. Οι Παριζιάνοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 κατάφεραν να... γυρίσουν το ματς με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις! Η επική ανατροπή και η πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League, έφερε πολλά χαμόγελα στις τάξεις του συλλόγου, αλλά και στους φιλάθλους.

Οταν επέστρεψε η αποστολή στο ξενοδοχείο, έγινε δεκτή από δεκάδες φίλους της Παρί, που βρίσκονται στην Πορτογαλία και αποθέωσαν τους... «ήρωες» τους!


Νεϊμάρ: «Δεν σκέφθηκα ποτέ ότι θα αποκλειστούμε»


Φανερά ικανοποιημένος από την ανατροπή και βέβαια την πρόκριση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Νεϊμάρ: «Είναι μια υπέροχη βραδιά. Η Αταλάντα είναι μια σπουδαία ομάδα, έπαιξαν πολύ καλά, είναι η έκπληξη της διοργάνωσης. Ήταν πολύ επιθετικοί, ξέραμε ότι επρόκειτο να πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που κάναμε, είχαμε και έναν υπέροχο αγώνα. Θα πρέπει να ξεκουρασθούμε, ήταν ένα σκληρό παιχνίδι ψυχικά. Δεν σκέφτηκα ποτέ να πάω σπίτι. Από την αρχή μέχρι το τέλος, από την προθέρμανση, σκεφτόμασταν μόνο την πρόκριση. Κανείς δεν θα μου βγάλει από το μυαλό ότι θέλω να πάω στον τελικό. Ζούμε πολύ δυνατά πράγματα. Έχουμε πραγματικά μια υπέροχη ομάδα, είμαστε μια οικογένεια, γνωρίζουμε ότι με αυτήν την πνευματική κατάσταση, είναι αδύνατο για να μας βγάλει κάποιος εκτός ανταγωνισμού. Η επιθυμία μου να κατακτήσω το Champions League, δεν έφυγε ποτέ. Απομένουν δύο αγώνες και μόνο ένας για να φτάσουμε στον τελικό. Θα δώσουμε τα πάντα γι΄ αυτό».

Ο προπονητής της Παρί Τόμας Τούχελ πρόσθεσε: ««Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η 50ή επέτειος του συλλόγου... Ενας αγώνας σαν αυτόν, μια ιστορική σεζόν με τέσσερις τίτλους και τώρα ο ημιτελικός», σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός της Παρί, ο οποίος παρακολούθησε το ματς καθισμένος και ειδικό νάρθηκα στον τραυματισμένο αριστερό αστράγαλο του και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε αυτήν την επέτειο. Δεν είχα την αίσθηση ότι δεν θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Είπα στους βοηθούς μου, ότι εάν πετύχουμε γκολ, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε κι άλλο στο επόμενο δευτερόλεπτο. Είχαμε έναν πολύ, πολύ δυνατό αγώνα. Και η πρόκριση μας αξίζει απόλυτα. Στο τέλος, είχαμε και τύχη, είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά εάν κοιτάξουμε συνολικά το παιχνίδι, είναι απολύτως άξια η πρόκριση μας. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου ελέγξαμε πλήρως τον ρυθμό. Παίξαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, βρήκαμε έναν καλό ρυθμό. Οι παίκτες που μπήκαν ήταν εξαιρετικοί. Επαιξε με καλό μυαλό και αυτοί έφεραν την ανατροπή. Τα γκολ μπήκαν πολύ αργά, αλλα αποδεικνύουν την ποιότητα και την νοοτροπία μας. Είναι αυτή η ομάδα, είναι όλοι Ο Τσούπο Μοτίνγκ ήταν εξαιρετικός. Πάντα λέω και ξέρω, ότι είναι καλός παίκτης που μπορεί να έρθει και να αλλάξει κάτι στον αγώνα».

Στην αλλαγή δεδομένων του αγώνα που προκάλεσε η είσοδος του Κιλιάν Μπαπέ στάθηκε ο προπονητής της Αταλάντα Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι: ««Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Για εμάς, προφανώς, υπάρχει μεγάλη θλίψη και απογοήτευση, επειδή δεχθήκαμε δύο γκολ στο τέλος», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός και πρόσθεσε: «Νομίζαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Όταν προηγηθήκαμε, τα καταφέραμε αρκετά καλά. Αλλά η είσοδος του Μπαπέ, σε συνδυασμό με την παρουσία του Νεϊμάρ, άλλαξε τα πράγματα για την Παρί Σεν Ζερμέν. Η είσοδός του, έδωσε μια ενέργεια στην Παρί, που έχανε. Η παρουσία του ήταν θεμελιώδης λόγω αυτής της ενέργειας. Περισσότερη πίκρα μου αφήνει το γκολ της ισοφάρισης. Η Παρί Σεν Ζερμέν, έχει καλές πιθανότητες να παίξει στον τελικό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.