Υποχρέωση νίκης για τον Άρη στη Ριζούπολη

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2022

Με... κατά συνθήκη σέντερ φορ και πιθανότητα δίχως τον πιο ποιοτικό μέσο του θα παραταχθεί ο Αρης στη Ριζούπολη για τον κομβικής σημασίας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, γνωρίζοντας ότι υπάρχει υποχρέωση νίκης αλλά και η αναγκαιότητα να αποκαταστήσει την κακή σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Για 14η φορά στην καριέρα του στον Αρη, ο Ντάνιελ Μαντσίνι προβλέπεται να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης καθότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά απουσιάζει στο Κόπα Αφρικα, ενώ ο Κριστιάν Λόπεθ μπήκε μεν στην αποστολή αλλά δεν είναι σε θέση να αρχίσει παιχνίδι. Ο Δημήτρης Μάνος έμεινε εκτός αποστολής λόγω προβλήματος υγείας, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου έχει πάψει από καιρό να υπολογίζεται από το τεχνικό επιτελείο.

Πάντως, στις προηγούμενες 13 φορές που ο Μαντσίνι επιτέλεσε ρόλο σέντερ φορ, οι «κίτρινοι» βρήκαν γκολ στις 9 και για την ακρίβεια πέτυχαν 17 τέρματα. Ο Αργεντίνος πρόσφερε βέβαια το ένα εξ’ αυτών μαζί με μια ασίστ.

Μόνο που στη Ριζούπολη, η ομάδα του Ακη Μάντζιου πρέπει να σκοράρει και να βρει τρόπο απόδρασης διότι τα περιθώρια στένεψαν ασφυκτικά και δεν υπάρχει η πολυτέλεια απώλειας βαθμών. Το πιθανότερο είναι μάλιστα να μην βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος έχασε ένα κομμάτι της προετοιμασίας, στερείται αγωνιστικού ρυθμού κι αυτό το στοιχείο, εκτός απροόπτου, θα οδηγήσει τον προπονητή του στην επιστροφή στο 4-2-3-1.

Δηλαδή, με τους Λούκας Σάσα, Τζέιμς Τζέγκο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Φακούντο Μπερτόγλιο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στο ίδιο σενάριο, θέση στο βασικό σχήμα θα έχει και ο Ματέο Γκαρσία αγωνιζόμενος στη δεξιά πτέρυγα καθώς είναι δεδομένη η επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα στην 11αδα.

Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί για τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Λούμορ έχει τις ίδιες πιθανότητες με τον Κριστάν Γκάνεα ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Αντιθέτως, οι άλλες τρεις θέσεις είναι κλειδωμένες από τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Ντάνιελ Σούντγκρεν όπως και του Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.